In de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys heeft Sparta zichzelf te kort gedaan. Een opgelopen achterstand werd goed omgebogen in een voorsprong en daarna had Sparta de wedstrijd op slot moeten gooien. Dat gebeurde helaas niet en diep in blessuretijd viel alsnog de gelijkmaker. Sparta begon zaterdag in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Sam Hesselink, Luuk de Haan, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Sparta begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst was het Sam Hesselink die goed in stelling werd gebracht door Luuk de Haan. Zijn schot mistte de precieze en werd net voor de doellijn geblokt. Uit de corner kwam de bal voor de voeten van Bram Heesen maar zijn schot ging hoog over. Na een kwartier spelen schoot Tom Weeren de bal prachtig in de verre bovenhoek. Jammer dat deze buiten bereik van de keeper op de kruising belande. Kort daarna een identiek schot van de thuisploeg en deze ging via de binnenkant er wel in, 1-0. Dat was op dat moment wel tegen de verhouding maar daar had niemand van Hulzense Boys problemen mee. Na deze domper herpakte Sparta zich maar kon de eerste helft verder geen vuist maken. Het had meer balbezit dan de gastheren maar creƫerde geen kansen tot aan de rust.

Sparta maakte al snel in de tweede helft de gelijkmaker na een mooie snelle aanval. Via Luuk de Haan kwam de bal bij GabriĆ«l Genc die de bal goed binnenschoot, 1-1. Daarna ging het een tijd gelijk op met weinig hoogtepunten voor de doelen. Dat veranderde na drie kwartier toen Sparta op voorsprong kwam. Over de linkerkant kwam Koen Kremers goed door en zijn bal op Luuk de Haan was perfect op maat. Hierdoor kwam hij alleen voor de keeper en schoot de bal prachtig in de verre hoek. Hierdoor kwam Sparta verdient op voorsprong, 1-2. Dezelfde Luuk de Haan kreeg enkele minuten later een grote kans om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Hij kwam weer alleen voor de keeper maar nu kwam de keeper als winnaar uit dit duel. Hulzense Boys nam hiernaar meer risicoā€™s waardoor Sparta meer ruimte kreeg. Jammer dat Sparta daar niet meer gebruik van maakte. Het kwam een paar keer met een overtal bij de goal van Hulzense Boys maar speelde dat niet goed uit. Ver in blessuretijd werd de bal nog een keer voorgezet en werd hij binnengekopt,2-2.

Opstelling: Quirijn Kiers, Bram Heesen (72. Atif Arabou), Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren (87. Tim Sprakel), Gabriƫl Genc, Sam Hesselink (72. Joris Eppink), Luuk de Haan (83. Imar Bult), Daan Akkerman, Danny Reinders.

17 minuut 1-0 Hulzense Boys
50 minuut 1-1 Gabriƫl Genc
75 minuut 1-2 Luuk de Haan
90 minuut 2-2 Hulzense Boys