Vandaag stond voor Sparta JO15-4 de laatste wedstrijd van de eerste fase op het programma. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op sportpark aan de Ekersdijk tegen Eilermark. Sparta staat bovenaan met 3 punten meer dan de concurrent. Op voorhand is een gelijkspel dus voldoende om het kampioenschap veilig te stellen. Na wat onduidelijkheid over welk veld en welke scheidsrechter wordt er pas om 12.30 uur afgetrapt.

Vanaf het begin van de wedstrijd maakt Sparta duidelijk waarvoor het gekomen is. Aanval na aanval gaan richting het doel van Eilermark. Daar waar de keeper nog enige malen de tegenstander in leven houdt valt na 10 min de verdiende 0-1. Na een diepe bal kon Tim de bal rustig in de hoek schuiven, de keeper vertwijfeld achter latend. Niet veel later scoorde dezelfde Tim de 0-2 door een afstandsschot vanaf de zestien. Sparta werd steeds sterker en de aanvallen volgden elkaar in een rap tempo op. Goede rushes van Thijmen en Luc op de flanken zorgden voor veel gevaar voor het doel. Helaas werden deze mooie acties niet bekroond met een doelpunt en duurde het tot vlak voor rust eer Mattheus de bal weer achter de doelman van Eilermark wist te plaatsen.

Met een 0-3 ruststand waren de jongens tevreden. In de rust werd door trainer Alex aangegeven dat iemand voor bitterballen zou zorgen als de score 0-10 of hoger zou worden, iets wat gezien de vele kansen niet ondenkbaar zou zijn. Deze belofte bleek niet aan dovemansoren gericht.

Doelpunten gescoord door  Dylan (2), Aaron (2) Kimo, en Jayden (strafschop) zorgde na 10 minuten voetballen in de tweede helft voor een 0-9 tussenstand. Het hek leek van de dam en de bitterballen lagen voor het oprapen. Toen niet veel later Mattheus met een fantastisch afstandsschot in de rechter bovenhoek scoorde was deze 0-10 een feit. Sparta bleef heer en meester op het veld. Onze keeper Bas had slechts 1 balcontact gehad de tweede helft toen plotseling uit een vrije trap de spits van Eilermark voor hem opdoemde. Jayden gooide alles in de strijd maar verloor helaas het duel en de 1-10 was een feit. Geen bitterballen dus, helaas. Door Luc en Tim werd de eindstand bepaald op 1-12.

Misschien overbodig om te melden maar Sparta was kampioen, volledig terecht natuurlijk. Succestrainer Alex werd samen met de spelers door het in grote getale aanwezige publiek (die zelfs de moeite hadden genomen om een spandoek te maken) gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Deze hadden genoten van de wedstrijd en het nazomerse zonnetje en kon met een gerust hart huiswaarts keren, wetende dat ze zojuist getuige waren geweest van een stukje sportgeschiedenis.

Hup Sparta JO15-4💪