Foto’s: NEO

De start van de competitie is Sparta begonnen met een 4-0 nederlaag tegen NEO. Sparta speelde afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie in competitieverband tegen NEO. Deze club uit Borne was vorig seizoen bijna gepromoveerd naar de 4e Divisie. Op de laatste speeldag werd het kampioenschap verspeeld en in de nacompetitie ging het op het laatst net mis. Een ploeg waar dus rekening mee gehouden moet worden komend seizoen.

Sparta startte in dezelfde formatie als vorige week: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink , Luuk de Haan, Danny Reinders, Daan Akkerman.

Sparta begon goed aan de wedstrijd en was de eerste 10 minuten de bovenliggende ploeg zonder echt gevaarlijk te zijn. Maar bij de eerste mogelijkheid van NEO kwam Sparta al vroeg op achterstand. Door matig uitverdedigen kon een speler van NEO de bal, vanaf de rand zestienmeter, strak binnenschieten, 1-0. Sparta moest dit even verwerken maar herpakte zich snel. Na een diepe bal van Maikel Boelema kwam Danny Reinders gevaarlijk door. Helaas werd zijn voorzet niet op waarde geschat door zijn medespelers. Nadat Daan Akkerman nog op de lat gekopt was het Luuk de Haan die kort voor rust de gelijkmaker op zijn schoen had. Na een mooie steekbal van Lars Bult kon hij alleen op de keepers van NEO af. Deze voorkwam met een goede redding de gelijkmaker en gingen de ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor NEO.

De tweede helft waren de ploegen weer aan elkaar gewaagd met Sparta dat wel wat meer balbezit had. NEO zakte wat terug en stond goed georganiseerd op eigen helft en gaf weinig weg. Het lukte Sparta niet om echt grote kansen te creëren. In de 77e minuut vergrote NEO de voorsprong en gooide hiermee de wedstrijd op slot. Een lage voorzet kwam via Quirijn Kiers voor de voeten van een NEO speler die de 2-0 scoorde. Sparta ging meer risico nemen om de wedstrijd nog te kantelen en gaf zo meer ruimte weg. NEO was heel effectief met de mogelijkheden die het kreeg en scoorde nog twee keer in de slotfase. Zo eindigde deze wedstrijd in een 4-0 overwinning voor NEO.

Opstelling: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren (84. Jelmer van Herwijnen), Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink (68. Mats Holtkamp) , Luuk de Haan, Danny Reinders (68. Sam Hesselink), Daan Akkerman (84. Haytam Mahdoub).

13 minuut 1-0 NEO
77 minuut 2-0 NEO
82 minuut 3-0 NEO
87 minuut 4-0 NEO