Waar Sparta vorig seizoen maar totaal 18 tegengoals moest incasseren staat de teller nu al na drie wedstrijden op 11 stuks. Afgelopen zaterdag verloor Sparta de uitwedstijd bij WHC met 6-2. Bij Sparta keerde Bram Heesen terug in de basis na een lichte blessure. Sparta speelde vandaag in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink, Luuk de Haan, Daan Akkerman, Danny Reinders.

De eerste mogelijkheid was voor Sparta via Koen Kremers die goed langs twee man ging. Zijn voorzet kon net weggewerkt worden voordat de inlopende Jorn Jonge Poerink gevaarlijk kon worden. Na 6 minuten kwam WHC op voorsprong door een heel ongelukkig moment van keeper Quirijn Kiers van Sparta. Hij had iets anders in gedachten dan zijn voeten lieten zien. Hierdoor kon de aanvaller de bal zo in een leeg tikken en kwam WHC op voorsprong, 1-0. Sparta kreeg via Danny Reinders een mogelijkheid maar zijn schot werd goed gekeerd door de keeper. Na een vlot lopende aanval van de thuisploeg kon Quirijn Kiers nog net een strakke voorzet onderscheppen. De 2-0 viel ook zo uit de lucht waar niets aan de hand leek. Het was een kopie van het eerste doelpunt en stond Sparta na 25 minuten met 2-0 achter. Sparta maakte na een half uur spelen de 2-1 na een mooie aanval. Gabriël Genc werd vrijgespeeld en zijn voorzet werd binnengeschoten door Daan Akkerman. Jammer dat Sparta deze opsteker niet langer kon vasthouden want vier minuten scoorde WHC alweer. Nu kreeg de aanvaller de bal wel heel gelukkig voor zijn voeten na een klutsbal in de zestien. Dit werd heel goed afgestraft en was het verschil weer twee doelpunten, 3-1. Voor rust kregen beide ploegen nog een mogelijkheid. Een kopbal van WHC belande op de buitenkant paal en een schot van Jorn Jonge Poerink kon de keeper van WHC nog net uit de hoek tikken.

Direct vanaf de aftrap voor de tweede helft maakte de ingevallen Sam Hesselink de mooiste goal van deze middag. Hij schoot de bal vanuit de lucht prachtig over de keeper in het doel. Helaas had de scheidsrechter iets gezien wat iedereen was ontgaan en hier kwam WHC goed weg. Nadat WHC was uitgelopen naar een 5-1 voorsprong maakte Jorn Jonge Poerink na een uur spelen de 5-2. Hij tikte de bal binnen na een vrije bal van Danny Reinders. Sparta kreeg nog wel kansen maar die werden niet benut en in de blessuretijd scoorde WHC nog de 6-2. Al met al een grote nederlaag die niet het wedstrijdbeeld weer gaf. Sparta was aan de bal zeker gelijkwaardig als WHC maar gaf de doelpunten te makkelijk weg deze wedstrijd. En waar WHC de kansen er wel inschoot lukte dat niet aan de kant van Sparta en dat was het grote verschil deze wedstrijd.

Opstelling: Quirijn Kiers, Bram Heesen (72. Jelmer van Herwijnen), Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers (75. Tim Sprakel), Tom Weeren (45. Sam Hesselink), Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink, Luuk de Haan (72. Mats Holtkamp), Daan Akkerman, Danny Reinders (75. Haytam Mahdoub).

6 minuut 1-0 WHC
25 minuut 2-0 WHC
30 minuut 2-1 Daan Akkerman
34 minuut 3-1 WHC
51 minuut 4-1 WHC
58 minuut 5-1 WHC
63 minuut 5-2 Jorn Jonge Poerink
90 minuut 6-2 WHC

Zaterdag 14 oktober speelt Sparta de thuiswedstrijd tegen DZC’68 en die begint om 14:45uur.