Sparta kon zaterdag tegen SVZW geen vervolg geven aan de goede resultaten van de afgelopen weken. In de laatste 4 wedstrijden (3 competitie en 1 beker) werd er 3 keer gewonnen en 1 keer gelijkgespeeld. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk een 4-1 overwinning voor SVZW. Sparta begon in de volgende opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Joris Eppink, Luuk de Haan, Daan Akkerman, Danny Reinders.

In de beginfase van de wedstrijd kreeg SVZW een cornerbal die bij de 2e paal werd ingeschoten maar goed werd gered door Quirijn Kiers. Sparta was daarna met een geplaatst schot van Joris Eppink gevaarlijk. De keeper had daar grote moeite mee maar kon in 2e instantie bal onder controle krijgen. Even later een snelle aanval via de linkerkant en de voorzet was net te hard voor de inlopende Luuk de Haan. Verder ging de wedstrijd gelijk op met twee ploegen die wilden voetballen en niet voor elkaar onderdeden. Beiden kregen wat mogelijkheden maar de grootste was toch wel voor Sparta. In de 37e minuut kon Gabriƫl Genc alleen op het vijandelijke doel af maar zijn schot ging net naast. Zowel SVZW als Sparta kregen voor rust nog een cornerbal maar werden beide goed gepakt door de keepers van beide ploegen. Ruststand was 0-0.

Sparta kwam niet goed uit de kleedkamer want vanaf de aftrap scoorde SVZW de 1-0. Een voorzet werd nog wel weggekopt maar daarna goed binnengeschoten. Sparta kwam snel over deze teleurstelling heen en kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst was het Gabriƫl Genc die een bal naast schoot en kort daarna had Daan Akkerman de gelijkmaker op zijn schoen. Tot ieders verbazing schoot hij van dichtbij de bal tegen de keeper aan. In de 67e minuut kwam de thuisploeg op een makkelijke manier op 2-0. Een actie van Quirijn Kiers mislukte door een (lichte) overtreding tegen hem maar de scheids liet doorspelen. Hierdoor kon de aanvaller de bal in het lege doel tikken en leverde de protesten van de Spartanen alleen maar een gele kaart op. Toen 4 minuten later een vrijebal werd binnengekopt, en de stand 3-0 werd, was de wedstrijd gespeeld. Nadat SVZW nog met een afstandsschot op 4-0 was gekomen scoorde Daan Akkerman nog de 4-1 in de slotfase.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema (79. Bram Heesen), Koen Kremers, Tom Weeren (63. Jorn jonge Poerink), Gabriƫl Genc, Joris Eppink (63. Mats Holtkamp), Luuk de Haan (28. Sam Hesselink), Daan Akkerman, Danny Reinders.

46 minuut 1-0 SVZW
66 minuut 2-0 SVZW
71 minuut 3-0 SVZW
85 minuut 4-0 SVZW
89 minuut 4-1 Daan Akkerman

Volgende week zaterdag speelt Sparta thuis en dan is de tegenstander DOSā€™37. Aanvangstijd is 14:45 uur en scheidsrechter van dienst is dan R.A. Hoffman. Hij krijgt ondersteuning van J. Dijkman en B. Kuitert.