Doelpunten Sparta – DOS ’37

Sparta heeft zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen DOS’37. De bezoekers uit Vriezenveen kwamen in de tweede heft op voorsprong maar de Spartanen maakten even later de gelijkmaker. Sparta had daarna door kunnen drukken maar met de puntenverdeling konden beide ploegen leven. Sparta speelde in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink, Mats Holtkamp, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Op sportpark “Scheurserve” was het vooral nat, koud en onaangenaam. Bij aanvang van de wedstrijd was het nog even droog maar daarna regende het en dat is eigenlijk niet meer opgehouden. Het was voorzichtigheid troef van beide kanten. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van Gabriël Genc van Sparta. In de zevende minuut kwam hij goed door via de zijkant en zijn voortzetting zat tussen een voorzet en schot in. Van beide dus niets en zo ging deze mogelijkheid verloren. Binnen het kwartier kwam Sparta weer gevaarlijk in de zestien. Nu was het Mats Holtkamp die goed wegdraaide bij zijn tegenstander maar zijn schot werd goed geblokt. Daarna kwam de fase dat de gevaarlijke momenten via de vrije ballen moest komen. Die van DOS’37 werd hard en recht op de goal van Sparta geschoten en goed gepakt door Quirijn Kiers. De vrije ballen van Sparta werden helaas over en naast het doel geschoten. Net voor rust nog een mogelijkheid voor Sparta. Een voorzet van Lars Bult gleed Jorn Jonge Poerink goed binnen bij de eerste paal. Maar met een goede redding voorkwam de keeper van DOS’37 dat zij met een achterstand gingen rusten.

Na de thee hetzelfde spelbeeld met Sparta wat meer balbezit dan de bezoekers uit Vriezenveen zonder gevaarlijk te worden. Met een uitval van DOS’37 werd de verdediging uitgespeeld maar kon het schot gekeerd worden door de doelman van Sparta. Kort daarop kon een voorzet van Gabriël Genc net niet goed worden geraakt. In de 64e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Ronald te Morsche. Een diepe bal kwam per toeval voor zijn voeten en daarna werd er slecht ingegrepen. Hierdoor kon hij door de benen van de goalie van Sparta de 0-1 binnen schieten. Sparta wisselde direct om wat aan de achterstand te doen en dat leverde in de 80e minuut de gelijkmaker op door Gabriël Genc. Een voorzet werd goed teruggelegd door Jorn Jonge Poerink en zijn schot ging strak langs de goede kant van de paal,1-1. Hier bleef het bij en werden de punten eerlijk verdeeld door ploegen die aan elkaar gewaagd waren.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers (75. Jelmer van Herwijnen), Tom Weeren (65.Joris Eppink), Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink, Mats Holtkamp, Daan Akkerman (65.Sam Hesselink), Danny Reinders (65.Luuk de Haan).

Scoreverloop:
64 minuut 0-1 DOS’37
80 minuut 1-1 Gabriël Genc

De volgende competitie wedstrijd is op zaterdag 20 januari en de tegenstander is dan Dalfsen. Aanvangstijd is zoals gebruikelijk bij thuiswedstrijden om 14:45 uur.