Sparta speelde afgelopen donderdagavond de bekerwedstrijd tegen S.V. Losser en won deze met 0-4. Deze uitslag gaf het spelbeeld goed weer want Sparta speelde een goede wedstrijd. Met iets meer nauwkeurigheid in de aanvalslinie had de uitslag hoger kunnen zijn. En verdedigend stond Sparta goed en gaf weinig weg. Enkele basisspelers begonnen vanaf de bank waardoor begon met deze elf: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Tim Sprakel, Joris Eppink, Tom Weeren, Imar Bult, Sam Hesselink, Daan Akkerman.

Sparta nam vanaf het begin de touwtjes in handen en drukte de thuisploeg ver terug. Nadat enkele aanvallen niets hadden opgeleverd kwam daar na 25 minuten verandering in. Eerst was daar een prachtig schot van Sam Hesselink die meer verdiende. Hij krulde de bal in de verre hoek, maar tot opluchting van alle Lossenaren, ging de bal via de binnenkant paal weer het veld in. Kort daarna kwam Sparta toch op de verdiende voorsprong door Koen Kremers. Hij passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal hard en hoog bij de eerste paal binnen, 0-1. Voor rust nog een grote kans voor Sparta om met een iets ruimere voorsprong aan de thee te gaan. Een goed lopende aanval eindigde bij Sam Hesselink die de bal op een presenteerblaadje kreeg. Hoe hij het voor elkaar kreeg weten we niet maar de bal ging er niet in.

De 2e helft was nog maar net op gang toen de keeper van Losser een goede redding moest verrichten. Plots was daar Gabriël Genc die alleen voor hem opdook maar het schot pareerde hij knap. In de 56e minuut het eerste echte gevaar van Losser waar Quirijn Kiers een schot uit de hoek moest pakken. Sparta bleef veruit de betere en in het laatste kwartier scoorde het nog drie keer. In de 76e minuut deed Sam Hesselink wat hij in de eerste helft niet deed. Nu tikte hij op aangeven van Danny Reinders de bal wel binnen, 0-2. Even later kon Luuk de Haan alleen op de keeper af en omspeelde deze en zo kwam Sparta op 0-3. In de 84e minuut nog een doelpunt van Sam Hesselink. Door goed combinatiespel werd hij vrijgespeeld en hij schoot de bal goed binnen, 0-4.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers (45. Gabriël Genc), Tim Sprakel, Joris Eppink, Tom Weeren (57. Luuk de Haan), Imar Bult, Sam Hesselink, Daan Akkerman (45. Danny Reinders).

Scoreverloop:
28 minuut 0-1 Koen Kremers
76 minuut 0-2 Sam Hesselink
82 minuut 0-3 Luuk de Haan
84 minuut 0-4 Sam Hesselink

Zaterdag 28 oktober speelt Sparta de uitwedstrijd tegen Hulzense Boys. Aanvang om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.B. de Jong met zijn assistenten J.P. Hartgers en B. Kuitert.