Sparta heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan. Het won heel overtuigend met 4-0 van PH en zag dat de concurrenten punten lieten liggen. “Zelf blijven winnen” werd afgelopen week regelmatig gehoord op het Sportpark Scheurserve. En dat gebeurde zaterdag dan ook in de thuiswedstrijd tegen PH uit Almelo.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was wel voor PH na miscommunicatie in de defensie van Sparta. Hierdoor had de spits vrij baan naar de goal maar zijn schot miste kracht en richting. Sparta pakte hierna het duel energieker aan maar tot kansen kwam het nog niet. Dat veranderde na een kwartiertje toen Tom Weeren met een prachtige pass Luuk de Haan bediende. Deze had ook voor eigen succes kunnen gaan maar gunde de mogelijkheid aan de meelopende Danny Reinders. Helaas miste zijn voorzet de juiste precisie en ging deze kans verloren. In de 17e minuut kon alle Spartanen wel juichen na een doelpunt van Luuk de Haan. Na een mooie combinatie met Atif Arabou schoot hij de bal strak in de verre hoek,1-0. De thuisploeg ging goed door en dat werd kort na de openingsdoelpunt beloond. Met een mooie bal van Lars Bult werd Daan Akkerman alleen voor de keeper gezet en scoorde heel beheerst de 2-0. De keeper van PH had nog een paar knappe reddingen voordat de 3-0 werd gemaakt. Een voorzet werd goed terug gelegd op Luuk de Haan die van dichtbij kon binnen tikken.

De tweede helft kwam langzaam op gang maar in de 53e minuut de eerste goede aanval van Sparta. Een strakke voorzet werd knap bij de tweede paal binnengegleden door Daan Akkerman, 4-0. PH geloofde het hierna wel en Sparta kreeg nog enkele goede kansen. Maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou (76. Randy Pater), Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Gabriël Genc (76. Mats Holtkamp), Imar Bult (62. Alessio Pinna), Tom Weeren, Luuk de Haan, Danny Reinders (62. Tim ter Huerne), Daan Akkerman.

17 minuut 1-0 Luuk de Haan
25 minuut 2-0 Daan Akkerman
38 minuut 3-0 Luuk de Haan
53 minuut 4-0 Daan Akkerman

Op 13 mei speelt Sparta de volgende competitie wedstrijd uit tegen Elim. Aanvang 14.30 uur.