Sparta heeft een goed resultaat gehaald tegen FC Winterswijk door de wedstrijd met 2-1 te winnen. In de 12e minuut keek Sparta al tegen een vroege achterstand aan maar wist het toch om te zetten in een mooie overwinning. Waar Sparta vorige week het grootse gedeelte met 10 man moest doen was het nu de beurt aan de bezoekers. In de opstelling nam Atif Arabou de plek in van de geschorste Koen Kremers. De opstelling was nu als volgt: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Atif Arabou, Tom Weeren, Gabriël Genc, Joris Eppink, Luuk de Haan, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd tegen een ploeg die nog niet had verloren dit seizoen. De bezoekers probeerde Sparta vast te zetten maar Sparta voetbalde zich er meestal goed onderuit. De keer dat het mis ging leverde een klein kansje voor FC Winterswijk op maar dat schot werd goed geblokt. Uit een spelhervatting kwamen de bezoekers toch op voorsprong. In de 12e minuut werd een vrije bal binnen gekopt door een speler van FC Winterwijk, 0-1. Kort hiernaar kon Lars Bult nog net de bal voor de lijn wegkoppen uit een gevaarlijke cornerbal. Sparta herpakte zich goed en ging weer voetballen zoals in de beginfase. In de 27e minuut moest de keeper van FC Winterswijk met rood van het veld verlaten. Buiten het zestienmetergebied maakte hij een handsbal om zo een gevaarlijke aanval van Sparta te onderscheppen. In de 37e minuut kwam Sparta op gelijke hoogte door een doelpunt van Luuk de Haan. Na een mooie actie van de buitenkant kwam hij naar binnen en schoot de bal strak in de rechterkruising, 1-1. Net voor rust nog een mogelijkheid voor Sparta. Een voorzet werd door Joris Eppink net naast gekopt.

Net na rust kwam Sparta op voorsprong door een doelpunt van Joris Eppink. Hij ronde een mooie aanval af door de voorzet van Atif Arabou met zijn linker binnen te schieten, 2-1. De thuisploeg had daarna de wedstrijd volledig onder controle. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker waardoor Sparta steeds meer ruimte kreeg en een aantal goede mogelijkheden kreeg. Met iets meer overleg en nauwkeurigheid had Sparta de wedstrijd eerder op slot kunnen gooien. Richting het einde van de wedstrijd kreeg FC Winterswijk nog een paar cornerballen. Deze zorgden nog wel voor wat gevaarlijke momenten maar gescoord werd er niet meer. Een mooie overwinning voor Sparta dat zo lekker bovenin de middenmoot meedraait.

Opstelling: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Atif Arabou (65. Sam Hesselink), Tom Weeren, Gabriël Genc, Joris Eppink (83. Mats Holtkamp), Luuk de Haan, Daan Akkerman (83. Tim Sprakel), Danny Reinders.

12 minuut 0-1 FC Winterswijk
37 minuut 1-1 Luuk de Haan
49 minuut 2-1 Joris Eppink