Sparta beloftencompetitie (verandering datum finaledag en oproep voor stewards en commissieleden)

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is de naam van onze beloftencompetitie gewijzigd. Lang, om precies te zijn 24 jaar, was Beltona onze sponsor maar deze firma heeft inmiddels haar Nederlandse activiteiten beëindigd. Dit seizoen heet de beloftencompetitie dan ook Sparta beloftencompetitie. We zijn op zoek naar een nieuwe naam en die komt er binnenkort ook. De besprekingen met een nieuwe sponsor bevinden zich in een afrondend stadium.

Zoals gemeld, we bestaan al 24 jaar en bereiden ons voor op de 25e finaledag (vanwege corona iets minder). We zoeken nog naar een manier om daar extra aandacht aan te besteden. Die finaledag zal worden gehouden op 22 juni 2024. Degenen  die van onze papieren of digitale presentatiegids kennis hebben genomen zien daarin een andere datum staan. Op verzoek van de supportersvereniging hebben we de datum een week opgeschoven. Dus (potentiële) stewards opgelet ! Van onze vaste clubs stewards moeten we er helaas een aantal missen. Sommige hebben te kampen met lichamelijke problemen, andere zijn ons helaas ontvallen. Bij deze dan ook een oproep om ons een dag te helpen met de opvang en begeleiding van de deelnemende 16 clubs. Wie wil er nu niet een dag voetbal kijken onder het genot van een warme lunch en wat drankjes.  Voor nadere info kun je contact opnemen met Daan Wevers (053-4343379).

Inmiddels zijn we gevorderd tot en met ronde 3, dus halverwege. Volgende week beginnen de returns ( we spelen volgens het CL-systeem) van de derde ronde. Helaas heeft het slechte weer ons de laatste weken paren gespeeld. Niet iedere club heeft kunstgras en soms is dat in gebruik voor reguliere (inhaal) competitiewedstrijden. Ook hebben we wat vertraging opgelopen doordat ZAC zich een week voor start van de competitie terug trok en vervanger Hulzense Boys niet a la minute kon aantreden. Het aantal nog in te halen wedstrijden is gelukkig nog beperkt.

Het hele gebeuren m.b.t. de organisatie van een competitie met 40 clubs vraagt de nodige tijd. We doen dat nu met een te klein aantal mensen, maar we zoeken nog versterking. Bij voorkeur van een penningmeester of voorzitter, maar ook voor andere posities kunnen we versterking gebruiken. Naast de reguliere werkzaamheden bezoeken de commissieleden ook wedstrijden, met name van clubs die voor het eerst meedoen of langere tijd niet meer hebben deelgenomen. Dat doen we bij voorkeur in duo’s. Dat kan dicht bij zijn (dit seizoen bijv. Rood Zwart in Delden of TVC’28 in Tubbergen) maar ook wat verder weg (Hoogeveen, de Bataven in Gendt). Gezien de gemiddelde leeftijd van de zittende commissieleden zou een jonger commissielid bijzonder welkom zijn. Ook dames zijn uitermate welkom, het wordt tijd er voor. Het gaat om organisatorische zaken, je hoeft zelf niet de wei in. Voor nadere informatie kun je Frank van Dorp bellen (06-19711058).

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter