Sparta bestaat inmiddels meer dan 100 jaar en beschikt over een rijke historie met vele hoogte- en helaas ook dieptepunten.

Vanuit deze periode zijn vele documenten en voorwerpen bewaard gebleven die (deels) opgeslagen zijn bij Sparta. Voorbeeld hiervan zijn de attributen welke zich bevinden in de vitrinekast in de bestuurskamer van Sparta en de vele documenten die opgeslagen zijn in de archiefkasten van Sparta.

In overleg met medewerkers van de Gemeente Enschede is nu besloten dat het archief van Sparta opgenomen zal worden in het Stadsarchief. In de afgelopen weken zijn hiertoe gesprekken gevoerd en hebben vrijwilligers en bestuursleden van Sparta een rondleiding gehad in het imposante Stadsarchief in de kelders van het gemeentehuis. Met een aftrapbijeenkomst op woensdag 25 oktober is hier nu een formeel begin aan gegeven.

Onder coördinatie van Cor Tuinbeek zal een enthousiaste groep vrijwilligers bestaande uit Klaas Friskus, Gert List, Rein Westerman, Frank van Dorp, Gerard de Graaf en Willem Visscher het archief in de komende tijd opschonen en in delen overdragen aan het Stadsarchief. Namens de Gemeente Enschede waren Angelique Voorhuis, Jason Tip en Gerhard Kleinsman aanwezig bij de aftrapbijeenkomst. Namens het bestuur sprak Michel Bakker dank uit aan alle deelnemers en wenste iedereen veel succes met deze interessante werkzaamheden.

Met het overdragen van het archief aan het Stadsarchief vormt Sparta een eerste pilot en de hoop van de Gemeente Enschede is dat dit initiatief navolging gaat vinden bij de vele andere verenigingen in Enschede.

Kijk voor meer informatie over het Stadsarchief op de website www.erfgoedenschede.nl

Op de foto staand v.l.n.r. Klaas Friskus, Gert List, Frank van Dorp, Gerhard Kleinsman, Cor Tuinbeek
Zittend vl.n.r. Rein Westerman, Jason Tip, Angelique Voorhuis, Gerard de Graaf
Niet aanwezig: Willem Visscher

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter