Sparta heeft ook zijn tweede bekerwedstrijd gewonnen. In een vrij sportieve wedstrijd werd met 0-3 gewonnen van competitiegenoot Achilles’12 uit Hengelo. Onder extreem warme omstandigheden wist Sparta na een 0-2 ruststand uiteindelijk de stand naar 0-3 te tillen. Sparta startte ten opzichte van de week ervoor tegen Tubantia met twee wijzigingen in de basiself. Luuk de Haan nam de plaats aan de buitenkant in van Sam Hesselink en Jorn Jonge Poerink nam de plaats in op het middenveld van Mats Holtkamp. De overige basisnamen waren: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers, Gabriël Genc, Tom Weeren, Danny Reinders en Daan Akkerman.

Zowel Achilles’12 als Sparta begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en van beide kanten was het nog even zoeken. Na tien minuten ontstond de eerste mogelijkheid voor Sparta. Een voorzet van Luuk de Haan schoot Daan Akkerman hard in maar hier ontbrak de juiste richting. Achilles’12 stelde daar in het eerste deel een ongevaarlijke corner tegenover. Sparta doelman Quirijn Kiers hoefde echter niet in actie te komen. Na een mooie bal van Tom Weeren schoot Daan Akkerman Sparta nog binnen het kwartier op voorsprong, 0-1. Na de ingelaste drinkpauze pakte Sparta de wedstrijd direct weer op. De keeper van Achilles’12 kon een schot van Koen Kremers met veel moeite nog net tot corner verwerken. Deze corner leverde bijna de 0-2 op toen een kopbal van Lars Bult net naast ging. In de 40e minuut kreeg Daan Akkerman de kans om zijn tweede van deze middag te maken. Hij omzeilde de buitenspelval maar zijn lob over de uitkomende keeper ging er helaas niet in. Dat deed Luuk de Haan net voor rust iets beter. Vanaf eigen helft zette hij zijn actie in en dat speelde Sparta heel goed uit. Het creëerde een overtalsituatie zodat hij met een mooie actie alleen voor de keeper kwam en beheerst de 0-2 binnen tikte.

In het begin van de tweede helft probeerde de thuisploeg om iets aan de opgelopen achterstand te doen. Het ging wat aanvallender spelen maar kon niet gevaarlijk worden door het goede verdedigen van Sparta. In de 55e minuut kreeg de ingevallen Mats Holtkamp een grote mogelijkheid maar zijn schot ging helaas naast. Kort hierna claimde Achilles’12 een strafschop maar de aanvaller ging veel te makkelijk naar de grond. Dat was goed gezien door de scheidsrechter van dienst. De thuisploeg kreeg nog wel een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken in de 82e minuut. Speler kon van dichtbij binnenkoppen maar bal ging net naast. Hier kwam Sparta goed weg. Voordat Sparta de wedstrijd definitief besliste schoot Danny Reinders nog eerst de bal nog mooi in de kruising. Helaas spatte deze onderkantlat weer het veld in en zonder doellijntechnologie zullen we nooit weten of het wel of geen doelpunt was. Het slotakkoord was voor Sam Hesselink die na een mooie pass van Imar Bult alleen voor de keeper werd gezet. Met een heel subtiel lobje scoorde hij de 0-3 wat tevens de eindstand was.

Opstelling: Quirijn Kiers, Bram Heesen, Maikel Boelema, Lars Bult, Koen Kremers (31. Randy Pater), Tom Weeren, Gabriël Genc, Jorn Jonge Poerink (Mats Holtkamp), Luuk de Haan (65. Imar Bult), Danny Reinders (73. Haytam Mahdoub), Daan Akkerman (73. Sam Hesselink).

13 minuut: 0-1 Daan Akkerman
45 minuut: 0-2 Luuk de Haan
90 minuut; 0-3 Sam Hesselink