Afgelopen zaterdag hebben we een prachtige dag beleefd op Schreurserve. Ons eerste elftal is onder grote publieke belangstelling kampioen geworden van de tweede klasse J door concurrent SV Gramsbergen in een prachtige wedstrijd met 2-0 te verslaan. Een voortreffelijke prestatie van spelers en staf, onder leiding van hoofdtrainer Joost du Gardijn. Promotie naar de eerste klasse is hiermee bewerkstelligd en hiermee is een lang gekoesterde wens van ons in vervulling gegaan, namelijk met onze talentvolle spelers op een hoger niveau actief zijn. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van iedereen die actief is in onze jeugdopleiding. Elke dag weer staan trainers en begeleiders op het veld om onze jeugdleden te trainen in de mooie voetbalsport. Onze jeugdelftallen zijn op hoog niveau actief en dit alles leidt tot een zo goed mogelijke doorstroming naar de seniorenteams, waarin we ons gelukkig mogen prijzen met een kwalitatief brede selectie.

Onze vereniging leeft als nooit tevoren! Gaandeweg dit seizoen heeft onze jongste jeugd zich steeds meer gemanifesteerd rondom de wedstrijden van ons eerste elftal. De groep jonge supporters gaat inmiddels als ‘Vakkie-S” door het leven en gewapend met trommels en vlaggen wordt ons eerste elftal enthousiast ondersteund. Fantastisch om te zien hoe dit onder andere in de laatste wedstrijden tegen Vroomshoopse Boys, Elim en Gramsbergen tot uitvoering kwam. Waar we altijd al konden (en nog steeds zeer kunnen!) rekenen op de ondersteuning van onze Supportersvereniging heeft onze Kelderklasse-commissie zich dit seizoen ook danig geroerd in de organisatie van activiteiten binnen onze vereniging. Samen met al onze andere vrijwilligers staat er een grote groep enthousiaste leden klaar om onze vereniging draaiende te houden, geweldig om te zien en mee te maken! Het gaat te ver om iedereen afzonderlijk te noemen, maar denk hierbij ook aan de groepen die (veelal) op de achtergrond onze club ondersteunen, zoals onze clubscheidsrechters, schoonmaakploeg, barvrijwilligers en accommodatiebeheerders.

In de werving van financiële middelen is onze sponsorcommissie zeer actief. Diverse nieuwe sponsoren zijn dit seizoen gevonden en mede hierdoor lopen onze teams er weer geweldig bij. Elke week weer komen er nieuwe reclame-uitingen rondom ons hoofdveld bij en we moeten maar eens goed op zoek naar extra ruimte om al dit geweld bij te kunnen benen. Onze Business Club Sparta (BCS) levert hierin ook een significante bijdrage. Binnen de BCS is een initiatief ontstaan om met name jonge ondernemers te betrekken binnen de activiteiten en dit heeft een veelbelovende start.

Zaterdag 20 mei 2023 is een datum die ons nog lang zal bijblijven. Niet alleen omdat dit het sportieve hoogtepunt was van een geweldig verlopen competitie van ons eerste elftal, maar omdat op deze dag alles wat rondom onze vereniging leeft op een geweldige wijze samenkwam. Deze dag was in alle opzichten pure reclame voor Sparta en we mogen hier met recht trots op zijn! Het bestuur wil iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd enorm bedanken. Zonder jullie inzet was dit allemaal niet mogelijk geweest!

In de komende weken gaan we nog een aantal geweldige activiteiten beleven op ons sportpark. Zaterdag 17 juni staat de finaledag van het Beltona-toernooi gepland. Een week later volgt dan de absolute knaller met het Kelderklasse-toernooi op zaterdag 24 juni, een geweldige dag met deelname van teams uit heel Nederland en natuurlijk, zoals we inmiddels gewend zijn, een prachtig randprogramma.

Spartanen: bedankt voor jullie inzet! WAT EEN CLUB!

Bestuur cvv Sparta Enschede