Vandaag de uitwedstrijd tegen Tubantia in Hengelo, een ploeg met 4 punten en geen onbekende voor ons. Helaas moeten we voor de wedstrijdbespreking even stilstaan bij enkele randzaken.
Zaken als de juiste kleding aan hebben zoals afgesproken, op tijd komen en ook de juiste inzet op de training tonen moeten helaas worden aangehaald. Vanuit de staf hebben we ons punt gemaakt en we gaan ervan uit dat de spelers dit signaal nu ook oppikken.

Na 3 gewonnen wedstrijden waarin we 20 maal gescoord hebben denken we dat we vandaag wederom een tegenstander hebben die we onze wil kunnen opleggen. Voorwaarde is wel dat we ook nu 100% inzet tonen zoals vorige week tegen Losser.
Het strijdplan is dus niet veel anders, proberen op de helft van de tegenstander te voetballen en hen dwingen tot het maken van fouten. Om precies half 10 in de ochtend trappen we af en het duurt tot de tiende minuut dat we op een 0-1 voorsprong komen. Jip weet met een slim tikkie Mats te bereiken en die scoort, een mooi voorbeeld van vroeg druk zetten op hun verdediging en hun dwingen tot een fout.

Helaas is het 3 minuten later alweer 1-1, omdat we hoog op het veld staan is er veel ruimte achter onze laatste linie, hierdoor is een diepe bal van Tubantia gevaarlijk. Het sprintduel wordt dan ook gewonnen door de aanvaller en die tikt op het juiste moment breed waardoor ook Damian is verslagen. Slechts een minuut later eenzelfde soort situatie maar dan over onze linkervleugel, de bal wordt laag voorgetrokken maar de spits maait in het luchtledige.

Ondanks dat we niet goed spelen, komen we toch uit een standaardsituatie op 1-2. Duuk Hagels levert een prima corner af en de volledig vrijstaande Jonas kan de bal beheerst intikken. Tubantia blijft gevaarlijk met hun snelle mensen voorin maar ze zijn en erg slordig in de laatste fase van de aanval en Damian weet tot 2 keer toe goed redding te brengen. Wij komen wel op 1-3, na een mooie aanval van Sparta wordt Pim onreglementair vastgehouden in de 16 meter en kan de scheids niets anders dan de bal op de stip leggen. Pim zelf legt aan en scoort. Met deze stand gaan we ook rusten.

In de rust hebben we het over dat we niet goed spelen, het lijkt wel reactievoetbal. We leggen zeker niet dezelfde energie in de wedstrijd als tegen Losser en Avanti. We hanteren veel te veel de lange bal en proberen te veel via het midden te aanvallen. De ruimte ligt op de vleugels. Iedereen heeft zijn zegje gedaan en ook elke speler vindt dat het beter moet. Daar hebben we dan nog 40 minuten voor, we brengen Lorenzo en Filip voor Duuk Hagels en Thijs, hierdoor kan Dani weer naar het middenveld.

Ondanks de goede en mooie woorden in de rust, wordt het spel er niet beter op. Het wachten is dan ook op de 2-3 i.p.v. de 1-4. Na 8 minuten in de 2e helft is het dan ook raak, een foute inspeelpass vanuit achter levert de 2-3 op. Filip, in de rust in het veld gekomen, moet er alweer af met een hamstringblessure. Max komt op de plek van Lucas en die gaat op zijn beurt naar het centrum. De 2-3 geeft de thuisploeg hoop en wij zijn niet in staat om deze hoop weg te nemen. Als team hebben we laten zien dat we beter kunnen en vandaag lijkt het wel of we op 80% van ons kunnen spelen.

Toch weten we 2 goede kansen te creëren, Lorenzo met een goede actie en een voorzet die net iets te hoog is voor Mats en dezelfde Mats met een knal op goal die de keeper goed weet te verwerken. Met nog een kwart wedstrijd te gaan en slecht spel van 2 ploegen brengen we Thijs terug voor Duuk van Riel. 10 seconden na deze wissel gebeurt dan wat je aan de kant al voelt aan komen. Het wordt 3-3, opnieuw een diepe bal waarbij de aanvaller sneller is en met een eenvoudig rolletje Damian kan passeren, die daar geen schuld aan heeft overigens.

Met nog 5 minuten te gaan lijken we zelfs de hele wedstrijd weg te geven, het wordt namelijk 4-3. Het is maar weer eens gebleken dat wanneer je je tegenstander “in leven” houdt er rare dingen kunnen gebeuren. Toch moet het spektakelstuk nog komen in de laatste 5 minuten.

Allereerst krijgen we uit een corner een goede kans met de kop voor Pim op 4-4. Helaas gaat deze net naast. 1 minuut later is het dezelfde Pim die alleen op de keeper af kan gaan en aan zijn shirtje wordt getrokken op de rand van de 16 meter. Het zal niemand verbazen dat de Sparta vindt dat het er binnen was en Tubantia er van overtuigd is dat het er buiten was. De scheids legt hem er in ieder geval buiten. De vrije trap wordt door Mats genomen en in de scrimmage die daarop volgt weet Pim de 4-4 te scoren, maar de grensrechter steekt de vlag in de lucht en claimt buitenspel. Dit kan niet waar zijn, er staan spelers op de doellijn, maar de scheidsrechter gaat hierin mee en keurt de treffer af. Dit tumult duurt een paar minuten en de felheid is nu ineens terug bij de Spartanen. We gaan met deze inzet op zoek naar de gelijkmaker. De beloning komt alsnog, een duidelijke maar zeer ongelukkige handsbal in de 16 kan echt niet genegeerd worden door de scheids en hij legt opnieuw de bal op de stip. Opnieuw is het Pim die de verantwoording neemt en hij rond ook deze penalty feilloos af. De eindstand is daarmee 4-4 geworden.

Je kunt er van alles van vinden. Ja, het is goed en we tonen veerkracht dat we toch nog een punt eruit slepen maar aan de andere kant mogen we tegen deze ploeg nooit een 3-1 voorsprong verspelen. Iedereen zal voor zichzelf te rade moeten gaan of hij er alles aan gedaan heeft vandaag of misschien toch een tandje meer had kunnen of moeten geven.

Het gelijke spel is voor ons 2 punten te weinig om een plekje te klimmen op de ranglijst. 3 punten had ons over De Esch geplaatst en dan hadden we in de laatste ronde het in eigen hand gehad tegen Vogido, Dat is nu niet het geval.
Volgende week KOSC uit Ootmarsum, deze ploeg heeft nog geen punt gehaald en met onze ervaring van deze week, nemen we aan, dat ze ook volgende week geen punten bij kunnen schrijven. Wij hebben wat goed te maken voor ons zelf!

Scoreverloop:
10. 0-1 Mats (Jip), 13. 1-1, 16. 1-2 Jonas (Duuk H.), 29. 1-3 Pim (penalty), 48. 2-3, 61. 3-3, 75. 4-3 en 80.+6 4-4 Pim (penalty)