Vorige week werd er terecht gewonnen van Achilles en vandaag kwam Avanti Wilskracht op bezoek. We weten dus wat ons te wachten staat, want zij hebben de eerste 2 potjes gewonnen. We moesten onze keeper afstaan aan JO19-1 en dan wordt er binnen de vereniging doorgeschoven. Ons strijdplan werd besproken en met in ons achterhoofd dat we in staat zijn om Avanti Wilskracht te verslaan (hadden we voor de zomerstop bewezen) trapten we een paar minuten later dan 12:00 uur af op veld 3.

Al snel werd duidelijk dat we de overhand hadden in het spel. Er werd goed veel energie in de wedstrijd gestoken en we hadden veel balbezit. De eerste kans was dan ook voor ons en na 3 minuten hadden we op 1-0 kunnen staan. We waren net niet scherp genoeg op een bal die door de keeper werd losgelaten. Helaas begaan we zelf een fout waardoor het zomaar 0-1 staat. Dat is vervelend want wij zijn de betere ploeg. We weten de zaak weer gelijk te trekken in de 13e minuut. Lorenzo weet Mats te bereiken, die speelt de bal over de verdediger en kan vrij in schieten 1-1. Na deze gelijkmaker hebben we nog steeds de overhand en creëren we best wel kansen. Des te vervelender is het dat een standaardsituatie ons toch weer op een achterstand zet, een vrije trap wordt niet goed verwerkt door onze keeper.

We gaan in de achtervolging en we blijven de bovenliggende partij, echter Avanti heeft veel snelheid voorin en daar moeten we voor oppassen. En helaas komen we op een 1-3 achterstand door een diepe bal achter onze verdediging. Hierdoor komt de aanvaller 1 op 1 met onze keeper en hij rondt beheerst af. Dat is een tegenvaller, echt veel beter zijn dan je tegenstander maar wel tegen een achterstand van 2 goals aan kijken. We gaan dus opnieuw de achtervolging inzetten. Het begint met een strak schot van Jonas, deze bal gaat net naast. Een minuut later heeft Lucas een mooie pass op Mats en zijn aanname is goed maar zijn schot gaat net over. Een paar minuten later opnieuw een goede aanval, na goed doorzetten van Lucas rond de 16 van Avanti kan Pim de bal overnemen in de 16 maar hij wordt gevloerd. Penalty Sparta, nu bestaat er een wet dat je dan nooit zelf de penalty moet nemen maar Pim pakt zijn verantwoordelijkheid en heeft de rebound nodig om de achterstand te brengen naar 1 doelpunt. Dit is ook de ruststand.

Bij het verlaten van het veld horen we de tegenstander klagen over dat zij overal te laat komen, dat ze worden weggespeeld en dat ze worden overlopen door ons team. En dat is toch gek want zij staan voor met 3-2, eigenlijk dus een enorm compliment waar je weinig voor geeft als je achterstaat.

In de rust brengen we Duuk Hagels voor Thijs en bespreken we dat we hoe dan ook met een overwinning aan de haal gaan vanmiddag. We hebben, vorige week, laten zien dat we een achterstand kunnen ombuigen en gezien de veldverhouding vandaag kan het niet anders dan dat we een overwinning eruit gaan slepen. Voorwaarde dat we dezelfde energie erin blijven steken en niet te haastig worden als de 3-3 niet snel valt.

Na 70 seconden in de 2e helft heeft Lorenzo al met een hele goede poging de kans op de gelijkmaker, net naast. Maar 1 minuut later is het wel degelijk 3-3, passje van Pim en Jip weet netjes af te ronden. Dit geeft de burger moed en we zetten door op zoek naar de voorsprong.
En in de 51e minuut komen we dan voor het eerst aan de leiding, vanuit een ingooi wordt Pim bereikt en hij brengt Jip in staat zijn tweede van de middag te scoren. 4-3. Om het wat rustiger te krijgen en daardoor nog makkelijker te kunnen voetballen zou een marge van 2 welkom zijn. Het duurt 10 minuten voordat het dan ook zo ver is. Een schot van Mats wordt met de handen verwerkt door een verdediger en dat betekent onze 2e penalty en ook rood voor de verdediger. Opnieuw legt Pim aan vanaf 11 meter en nu zonder rebound 5-3. De gewenste marge van 2 is bereikt tegen 10 man, dit moeten we tot een goed einde kunnen brengen. We brengen Jebbe voor Sven en Duuk van Riel voor Lorenzo.

3 minuten later maken we het zelf toch weer spannend, een bal op het middenveld wordt te kort ingespeeld en met een snelle pass in de diepte wordt de marge door Avanti teruggebracht naar 1. In de 66e minuut lijkt dan toch de beslissing te vallen tegen de 10 van Avanti, een echte teamgoal over veel schijven belandt de bal bij Dani die tegendraads inschiet en de stand op 6-4 zet. Dit zou toch voldoende moeten zijn tegen 10 man. Niets is minder waar, vlak voor tijd weten de 10 van Avanti de stand van 6-5 op het scorebord te zetten. Het wordt nu nog een paar minuten billen knijpen. En zoals altijd volgt er nog een kans maar nu weet Ian met zijn voet redding te brengen. In de allerlaatste slotseconde weet Thijs de wedstrijd dan definitief in het slot te gooien. Een uitbraak op snelheid en Thijs maakt er 7-5 van. Er wordt niet meer afgetrapt en we slepen na een enerverende 2e helft een terechte overwinning eruit vandaag.

Wederom bewezen dat met de juiste instelling en meer dan voldoende energie erin steken we prima kunnen voetballen. Nogmaals een terechte overwinning en dat hebben we goed gedaan. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. Sv Losser komt op bezoek. Die hebben wat goed te maken, want zij gaan deze speelronde thuis met 0-7 onderuit tegen de Esch. We zijn dus gewaarschuwd.

Scoreverloop:
8. 0-1, 13. 1-1 Mats (Lorenzo), 21. 1-2, 26. 1-3, 35. 2-3 Pim (penalty), 42. 3-3 Jip (Pim), 51. 4-3 Jip (Pim), 61. 5-3 Pim (penalty), 64. 5-4, 66. 6-4 Dani (Duuk), 78. 6-5 en 80.+2 7-5 Thijs