Na het puntverlies van vorige week tegen Tubantia krijgen we vandaag de hekkensluiter op bezoek. KOSC uit Ootmarsum heeft 5 gespeeld en 0 punten en als wij “gewoon” ons ding doen gaat daar vandaag geen punt bijkomen.
In de wedstrijdbespreking hebben we het volledig over voetbalzaken. Wat doen we bij balbezit tegenstander en wat doen we bij eigen balbezit. Ook bespreken we op welke manier we druk zetten. Welke voordelen en nadelen zijn er bij de verschillende vormen en wat vraagt dat van het team. En hoe schakel je om als de tegenstander toch anders op veld staat als je vooraf dacht. We gaan ervan uit dat wij zeer waarschijnlijk op hun helft zullen komen te voetballen en daar stemmen we ons wedstrijdplan dan ook op af.

Al snel wordt duidelijk dat we 2 maatjes te groot zijn. We doen het gewoon goed, we zijn zeer geduldig en we zijn in staat de bal zeer lang in de ploeg te houden. Het veld is klein, zoals dat zo mooi heet, maar als het over links niet lukt dan halen we de bal eruit en proberen het over rechts. Of andersom. Dat is gewoon goed. We hebben zelfs al een paar goede kansen op de 1-0 maar in de 8e minuut is het Dani die met een zwabberschot het net vindt, goede goal. We houden de overhand en de kansen en mogelijkheden volgen elkaar op. Dan maken we zelf een foutje in de verdediging door niet goed in te grijpen en komt KOSC zowaar op 1-1. Dit is niet zozeer de verdienste van de aanvaller maar een kadootje van ons.

We moeten na de 1-1 nog wel een dik kwartier wachten op de volgende goal. Duuk Hagels met een vrije trap en Mats kan ons opnieuw op voorsprong zetten, 2-1. Dan gaat het ineens snel. 2 minuten later een corner van opnieuw Duuk Hagels en de kopbal van Jonas is onhoudbaar voor de keeper. Weer 4 minuten is het opnieuw raak, een mooie vrije trap van Mats in de verre hoek. Zo hebben we spelenderwijs de wedstrijd al voor de rust in de pocket. We gaan dan ook rusten met 4-1 en is er geen vuiltje aan de lucht. Deze tegenstander is niet gelijkwaardig aan ons en als we rustig blijven kunnen we de dubbele cijfers halen deze middag.

In de rust brengen we Pim, Max en Zakarios voor respectievelijk Mats, Sven en Jip en gaan we op zoek naar meer doelpunten. Al na 3 minuten is het 5-1, een mislukte voorzet van Max wordt losgelaten door de keeper en Duuk van Riel beloond zijn goede wedstrijd met een doelpunt. Onze 2e aanvoerder Lucas halen we er na 10 minuten ook af en Jebbe komt de gelederen versterken, Jonas neemt de aanvoerdersband over.

Een schot van Duuk Hagels wordt opnieuw niet goed verwerkt door de keeper maar Zakarios weet de rebound wel te benutten. Ook Dani krijgt rust en Mats komt er voor de laatste 20 minuten weer bij. We hebben dan nog 20 minuten om de 6-1 op te schroeven naar de dubbele cijfers. De trainer van de tegenstander waarschuwt vanaf de kant zijn spelers hier al voor.

Binnen 30 seconden na de genoemde wissel is het alweer raak, 7-1, Lorenzo krijgt in de 16 de bal van Zakarios en hij gaat buitenom een aantal spelers en schiet hard diagonaal in. Vlak daarna is het ook Duuk Hagels die een goaltje meepikt zijn schot gaat via de binnenkant van de paal. De 9-1 is de 2e van Lorenzo, de scheids geeft voordeel na een overtreding op Mats maar Lorenzo weet er dus wel raad mee. Nog 10 minuten te gaan en nog 1 goal voor de dubbele cijfers. In de 75e minuut valt dan de 10-1. Een voorzet van Lorenzo en Mats tikt binnen. Het slotakkoord is ook voor Mats. Eindstand 11-1

Een prima overwinning met ook goed spel van onze kant maar een tegenstander die wel 2 maatjes te klein is voor ons. We nemen het goede gevoel mee naar Vogido, volgende week onze tegenstander. Deze ploeg verliest maar liefst met 7-1 van Avanti. Vogido zal dus tegen ons wat goed willen maken is zo mijn gedachte. Nu blijkt dus ook hoe duur het puntenverlies was tegen Tubantia, die 2 punten komen we nu te kort om de ranglijst aan te voeren. De Esch heeft met 14 punten 1 punt voorsprong op 3 achtervolgende ploegen (Avanti, Sparta en Vogido) voor de winst in deze competitieronde. Want na volgende week zit Fase 1 er alweer op. De winnaar is de enige ploeg die doorgaat in de knock-out fase van de bekerronde en de overige teams worden weer gelijkwaardig ingedeeld voor een nieuwe competitieronde tot aan de kerstvakantie. Dat is dan fase 2 en ná de kerstvakantie volgt dan fase3 wederom een competitieronde.

Scoreverloop:
8. 1-0 Dani, 13. 1-1, 33. 2-1 Mats (Duuk H.), 35. 3-1 Jonas (Duuk H.), 39. 4-1 Mats, 43. 5-1 Duuk van R. (Max), 55. 6-1 Zakarios (Duuk H.), 61. 7-1 Lorenzo (Zakarios), 62. 8-1 Duuk H., 69. 9-1 Lorenzo, 75. 10-1 Mats (Lorenzo) en 79. 11-1 Mats