Na de uitermate teleurstellende ouverture van vorige week, waarin een 2-0 voorsprong werd verspeeld, mochten we vandaag de degens kruisen met Achilles die ook niet goed uit de startblokken waren gekomen. Zij verloren maar liefst met 7-1 van Avanti. Dus als je wat wilt in deze competitie bepaalt de uitslag van vandaag al of je meedoet of direct al afhaakt.

Omdat vorige week wel pijnlijk duidelijk werd dat we conditioneel te kort kwamen in de 2e helft is de vraag of we het nu beter kunnen doen. Het is natuurlijk heel mooi als we allemaal individueel goede technische voetballers zouden zijn maar als de basis er niet is dan wordt het altijd moeilijk. En de basis is natuurlijk het 80 minuten wel vol kunnen houden en energie in de wedstrijd steken.

Het strijdplan was gemaakt en in een zinderende ochtendzon werd er afgetrapt. Al gauw werd duidelijk dat Achilles geen grootste ploeg was en veel de lange bal probeerde te spelen. Wel kregen ze iets te veel ruimte maar voetballend waren we beter en kregen wij de betere mogelijkheden van kansen was nog niet echt sprake.
Een foute inspeelpass van de keeper van Achilles was het sein om een periode van 5 minuten kans op kans te creëren, we stonden ineens hoog op het veld en konden rond de 16 van Achilles druk zetten. Toch is het Achilles die via een snelle omschakeling hun eerste echte kans weet om te zetten in een, tegen de verhouding in, 1-0 voorsprong. De diepe bal gaat over onze linkerkant en in het midden worden we op snelheid geklopt waardoor de spits de bal vrij kan inschieten.

We doen onszelf te kort, je voelt dat we beter zijn en dat er vandaag hier wat te halen valt, maar dat vraagt meer energie steken in de wedstrijd en echt meer werklust. Een vergelijkbare situatie als met de 1-0 doet zich opnieuw voor, nu kan Damian met zijn voet redding brengen. Hierdoor blijft het 1-0. Een korte drinkpauze volgt en voor de rust weet Jonas nog een enorme knal op het doel van Achilles te produceren maar deze gaat net naast. We gaan dus rusten met een 1-0 achterstand.

In de rust bespreken we de werklust en dat er dus een tandje bij mag/moet en dat we hoger druk moeten zetten. Wij gaan hier weg met een overwinning, zo zeker zijn we wel van onze zaak. We brengen alle 4 de wissels Max, Lorenzo, Mats en Thijs komen, Lucas, Duuk H. , Duuk van R. en Mick gaan eraf.

Binnen 2 minuten in de tweede helft weten we de zaak al recht te trekken. In een kluts weet Dani de bal over de lijn te tikken. Hierbij moet worden opgemerkt dat Duuk Hagels de bal via de binnenkant van de kruising zag gaan. We hebben opnieuw het overwicht en we zijn veel gretiger dan in de eerste helft en dat brengt Achilles in grote problemen.

In de 62e minuut pakken we dan eindelijk de verdiende voorsprong. Uitstekend doorzetten van Lorenzo tussen 3 tegenstanders maakt dat hij zijn actie kan belonen met een doelpunt. We blijven de betere partij en geven weinig weg maar vergeten de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteraard volgt er dan altijd toch nog een kans voor de tegenstander. Ook nu hebben we toch problemen om het conditioneel vol te houden en krijgt Achilles dus nog 1 kans maar ook nu houdt Damian ons op de been. In de extra speelminuten weten we dan wel de eindstand van 1-3 te produceren. Bij 1 van onze vele aanvallen weet Lucas een pass te spelen op Mats die met een eenvoudige schijnbeweging zichzelf vrij voor de keeper zet. Afgelopen.

Een wedstrijd met 2 gezichten. Een eerste helft met te weinig inzet en gretigheid. Dit weten we in de tweede helft wel te leveren en dat levert ons ook een terechte overwinning op. Goed gedaan.

Volgende week Avanti, die zijn heel goed uit de startblokken gekomen. Dus aan ons om die een halt toe te roepen. Maar dan zullen we wel vanaf het begin er moeten staan want met 1 helft gretigheid en werklust gaan we het niet redden.

Scoreverloop:
24. 1-0, 42. 1-1 Dani, 1-2 Lorenzo en 1-3. Mats (Lucas)