Deze avond moest het dan gebeuren. De beslissing zal vanavond vallen wie er kampioen wordt van Fase 2.
De omstandigheden waren niet optimaal. We moesten Geerco de eerste helft missen en ook een fatsoenlijke warming-up zat er niet echt in. Allemaal omdat er natuurlijk binnen de vereniging meerdere spelers/leden zijn die ook gebruik moeten maken van de kunstgrasvelden. Het is wat het is en het is meteen ook de “charme” van een amateurvereniging.
Met een klein oponthoud omdat er geen cornervlaggen op het veld stonden trapten we dan toch af voor de allesbeslissende wedstrijd in deze fase.

Het was zeer rommelig vanaf minuut 1. Dat gold overigens voor beide ploegen. Zowel Vogido als onze withemden waren niet in staat de bal echt lang in de ploeg te houden. Wel werd er over en weer fel gestreden maar echte kansen konden we niet noteren. Misschien 1 moment voor beide partijen. Een buitenspelgoal voor Sparta en een schot op de paal van Vogido, maar dat laatste klinkt spannender dan dat het in werkelijkheid was.

Beide teams zochten de kleedkamer voor de thee dus op met een 0-0 stand. We bespraken dat we tevreden waren over de felheid en de energie die in de wedstrijd werd gestoken. Ook werd de bezetting van onze vleugelverdedigers doorgenomen bij het opkomen van Vogido over de vleugels. En we waren het allemaal erover eens dat beide ploegen slordig speelden en dat wij moesten proberen de bal langer in de ploeg te houden. Dat is ons spel en daarmee laten we zien dat we een goede ploeg kunnen zijn.
Geerco was in middels aangesloten en dus gingen we vol vertrouwen de tweede helft in.

Helaas kregen we te maken met een Vogido dat in staat bleek er in zijn geheel een schepje boven op te doen en waarop wij geen antwoord hadden. Het eerste deel van de tweede helft was nog zoals de eerste helft, zonder kansen voor de goal. Echter aan de kant had je al wel het gevoel dat Vogido de betere ploeg was. De absolute wil om te winnen straalden zij meer en meer uit naarmate de wedstrijd vorderde. Er was dan wel een standaardsituatie voor nodig dat de bezoekers een voorsprong namen. Een voorzet wordt niet goed verwerkt en met een uiterste krachtsinspanning wist de aanvaller de bal in het doel achter Damian te krijgen.

Ondanks de geleverde strijd door de withemden wisten we geen enkele kans te creëren. En opnieuw een standaardsituatie zorgde voor de 0-2. Nu werd het een moeilijk verhaal, we hadden, zoals gezegd, nog geen kans gecreëerd en we moesten er in de laatste 15 minuten nog 3 maken om ons kampioen te mogen noemen. Dit wordt lastig.

Met achterin 1 op 1 en een alles of niets poging gingen we het laatste kwartier in, maar het geloof in de overwinning bleek al weggezakt. Daarbij, Vogido kreeg zoveel ruimte vanuit de omschakeling dat een 0-3 meer voor de hand lag dan onze aansluittreffer.

De aansluittreffer is er dan ook niet gekomen en moeten we onze meerdere erkennen in Vogido.

Een heel klein wondertje kan ons nog kampioen maken. Dan moet de Esch a.s. zaterdag uithalen met een verschil van 6 goals. Dat lijkt niet realistisch dus moeten we er vanuit gaan dat Vogido de kampioen is.

Na 5 opeenvolgende winstpartijen in deze fase 2 bleken we in de laatste 2 wedstrijden die reeks niet door te kunnen zetten. Dat is jammer maar we zijn als team wel gegroeid.
We gaan nu donderdag 14 december nog 1 keer trainen en dan hebben we vakantie en pakken we het in het nieuwe jaar weer op met de snertloop op 6 januari 2024 en de trainingen vanaf 8 januari. De eerste oefenwedstrijd is dan zaterdag 13 januari thuis tegen Quick. Tegen die tijd zullen we dan ook wel horen waar we zijn ingedeeld in fase 3. Gisteren op het veld waren er al geruchten over Divisieniveau omdat we bij de beste nummers 2 zouden zitten die ook zouden promoveren. We wachten het maar rustig af.

Rest mij iedereen hele fijne feestdagen te wensen en vooral een gezond en sportief 2024.