Vorige week het doelpuntenfestijn tegen Avanti Wilskracht en vandaag zou het net wederom meerdere malen trillen. Het is SV Losser die op bezoek komt en die hadden vorige week een fikse nederlaag geleden.
In ons strijdplan gingen we ervan uit dat wanneer we een hoge intensiteit halen en hoog druk zetten op de helft van Losser dat we ze kunnen dwingen tot fouten en dat we daarmee veel kansen kunnen creëren. De doelpunten zouden dan vanzelf wel volgen.

Al snel werd duidelijk dat we de betere ploeg waren. In de 8e minuut wist Jip een foute terugspeelbal in de defensie van Losser af te straffen nadat we daarvoor al 3 goede mogelijkheden op de openingsgoal hadden gehad. De 2-0 volgt 8 minuten later. Een mooi steekpassje van Dani op Mats, die in het 16 metergebied de bal kapt naar zijn rechterbeen en vervolgens de bal plaats in de verre hoek. Mooie goal. We hebben merendeels van de tijd de bal in ons bezit en Losser komt er niet aan te pas. We zijn duidelijk een maatje te groot voor de bezoekers. Dit voelen we ook in het veld. We krijgen hierdoor een te snelle drang om te scoren. De passing is eigenlijk te onnauwkeurig en we willen te snel de voorsprong uitbreiden.
Alle ballen gaan in de lengte van het veld naar voren. Dat hoeft niet en het mag ook wel eens breed om ruimte te creëren.

Na een half uur hebben we dat even goed te pakken. In de 31e minuut vindt Jip Mats en die mag zijn tweede aantekenen van deze middag. Precies 1 minuut later weet Sven met een prima voorzet het hoofd van Jip te vinden en die kopt raakt. Weer 2 minuten later is het Thijs, na een mooi passje van Jip, die zijn eerste van de middag mag maken. Zo lopen we in 4 minuten uit van 2-0 naar 5-0.

Doet Losser dan aanvallend helemaal niets? Jawel, even niet goed opletten en een aanvaller kan alleen op Damian af, maar die redt met zijn voet. We gaan rusten en we leiden comfortabel.

In de rust wisselen we Zakarios, Pim en Lorenzo erbij voor Duuk, Duuk en Jip, Lucas neemt de aanvoerdersband over. We stippen nogmaals aan dat lange ballen in de lengte van het veld in 99 van de 100 gevallen tot balverlies leidt. Dat we dat moeten voorkomen door over de grond nauwkeurig in de passing moeten zijn en met de ruimte moeten spelen. Dat is onze spelopvatting en dat wil zeggen dat we het veld groot moeten maken, de buitenspelers op de zijlijn. Maar dat het zo goed gaat en dat Losser er niet aan te pas komt is onze eigen verdienste. We brengen veel energie en we laten zien dat er helemaal niets te halen valt voor de bezoekers.

In de tweede helft gaan we door met scoren. Al na 3 minuten is het 6-0, deze komt op het conto van Zakarios na een balverovering van Pim. Toch wordt het 6-1 door een foute terugspeelbal aan onze kant. Jammer dat we een tegengoal krijgen want dat was niet nodig geweest. Een minuut later is de stand alweer 7-1 uit een corner van Dani weet Thijs zijn tweede van de middag te maken. De mooiste van de middag is de 8-1, goed combinatievoetbal met 1 keer raken stelt Mats in staat zijn nummer 3 van de middag te maken.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan, brengen we nog 2 wissels. Mick en Jebbe komen Jonas en Sven aflossen, zij hebben hun werk prima gedaan. Vlak na deze wissel weet Lorenzo met de 9-1, een mooie individuele actie en de 10-1 de eindstand op het bord te zetten.

Een uitstekende overwinning die ook min of meer wel verwacht werd maar dat we dan toch in staat zijn om dit te brengen is een compliment waard. Vanaf minuut 1 zaten we er bovenop en wilden we scoren en een zo hoog mogelijke uitslag neerzetten. Dat is gelukt en omdat JO17-2 niet hoefde te spelen hadden we de hele selectie beschikbaar op Max na, want die is geblesseerd.

Volgende week uit naar Tubantia in Hengelo. Daar moeten we de reeks voortzetten en ook met 3 punten terugkomen naar Enschede. Dat is zeker mogelijk als we hetzelfde doen als vandaag.

8. 1-0 Jip, 16. 2-0 Mats (Dani), 31. 3-0 Mats (Jip), 32. 4-0 Jip (Sven), 34. 5-0 Thijs (Jip), 44. 6-0 Zakarios (Pim), 53. 6-1 Losser (Lucas 😉), 54. 7-1 Thijs (Dani), 57. 8-1 Mats (Pim), 61. 9-1 Lorenzo en 75. 10-1 Lorenzo (Zakarios)