Met een goed begin in deze fase II, zoals het tegenwoordig heet, gaan we vandaag voor onze derde overwinning. Een reële optie omdat we in fase I onze tegenstander van vandaag, Achilles 12, ook hebben ontmoet. Een paar weken geleden gingen we met een 3-1 overwinning van het veld af en eigenlijk was dat na een slechte wedstrijd van onze kant. Aan de andere kant is die gedachte meteen weer het gevaar want overschatting ligt dan vaak op de loer.

In de wedstrijdbespreking hamerden we op gretigheid en de bekende riedeltjes, omschakeling, aannemen, passen en door bewegen. Helaas moesten we de startopstelling iets aanpassen vanwege 2 laatkomers. Uiteraard zijn we dan in staat om goede vervangers te brengen.

Op een winderig en koud sportpark trappen we om 10.15 uur af. En binnen 3 minuten is het al 0-1 voor onze withemden. Een pass van Pim wordt goed ingeschat door Thijs en diens correcte duelkracht stelt hem in staat de 0-1 te scoren. Als staf vinden we van onszelf dat we gedurende het seizoen progressie maken, maar dat geldt ook voor onze tegenstander. Ze spelen beter voetbal dan de eerste wedstrijd. Maar onze jongens zijn gretig en zitten er bovenop en zijn strak in de duels. Dit levert voor ons goede kansen op en Achilles komt er niet aan te pas. In de 18e minuut weet dan ook Pim de score te verdubbelen na een mooie voorzet van Dani. Prima goal en prima voorzet. 3 minuten later mag dezelfde Dani scoren, nu omdat Lorenzo de bal goed en op tijd breed heeft gelegd. We zijn heer en meester en we zijn overal op tijd en uitstekend in de duels. Helaas moeten we na 30 minuten noodgedwongen Thijs vervangen, Jebbe maakt zijn opwachting in de voorhoede en krijgt zelfs de kans op 0-4, helaas wordt zijn schot geblokt. Wel gaan we rusten met een 4-0 voorsprong want Pim mag zijn tweede aantekenen nadat Lorenzo opnieuw voor de assist kan zorgen.

In de rust wisselen we beide Duuks erbij voor respectievelijk een geblesseerde Lucas en Malik die nog steeds op de weg terug is van zijn blessure. Ook benoemen we heel nadrukkelijk dat we in dezelfde gretigheid moeten doorgaan en niet verslappen.

Bij Achilles is er blijkbaar wel iets anders besproken in de rust want zij komen met iets meer gretigheid en energie uit de kleedkamer, terwijl het lijkt dat wij toch net even een tandje minder spelen. Ondanks dat feit komt Achilles niet tot grote kansen. Wij lopen dan wel een periode van zo’n 10 á 15 minuten minder te voetballen, maar de scoringsmogelijkheden zijn voor wel ons en niet voor Achilles. Zo weet Jonas net niet twee te scoren met een schot en ook het schot van Dani komt niet over de doellijn. Maar als we dan in de 59e minuut op 0-5 komen is het wel helemaal gedaan. Een prima voorzet vanaf de achterlijn van Jonas en Pim hoeft er alleen maar tegen aan te lopen. Hij heeft daarmee zijn hattrick te pakken. Voor iemand die debuteert in de spits een prima debuut.

Op 60 minuten heeft Lorenzo een gele kaart te pakken voor natrappen, dat had ook rood kunnen zijn, maar de scheids is genadig. Krijgt Achilles dan helemaal geen kansen? Jazeker wel, maar in de afronding weten ze, tot 2x toe, niet het net te treffen terwijl in het publiek het doelpunt al geteld werd. In beide situaties faalt Achilles hopeloos.

Zo blijft het 0-5 en loopt Sparta in het laatste deel nog uit tot 0-7. Eerst de 0-6, Thijs wordt in de diepte weggestuurd door Pim en een van richting veranderd schot van Jonas die dan toch zijn goaltje meepikt deze ochtend. Duuk van Riel had nog de kans in de slotseconde op 0-8, maar de keeper bleef net lang genoeg staan om het stiftje van Duuk te kunnen pareren.

Al met al een prima wedstrijd van onze jongens, er is bij vlagen heel goed voetbal gespeeld. De energie en gretigheid waren meer dan voldoende. We hebben vandaag laten zien dat we echt wel een potje kunnen voetballen maar dat het dus wel vraagt om beleving en energie. En dan is het resultaat meer dan loon naar werken. Dat geldt voor het hele team. Volgende week mogen we weer thuis, Avanti Wilskracht komt op bezoek. Als we hetzelfde op de mat brengen als vandaag dan pakken we ook de vierde overwinning, als we dat niet kunnen brengen dan is Avanti wel een ploeg die het ons dan moeilijk kan maken. Dus we zijn gewaarschuwd.

3. 0-1 Thijs (Pim), 18. 0-2 Pim (Dani), 21. 0-3 Dani (Lorenzo), 37. 0-4 Pim (Lorenzo), 59. 0-5 Pim (Jonas), 65. 0-6 Thijs (Pim) en 78. 0-7 Jonas