Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen De Esch in Oldenzaal. Deze ploeg heeft ons verslagen bij de start van fase 1 en heeft theoretisch nog een kans om in deze fase 2 nog kampioen te worden. Hiervoor zullen ze zowel ons en Vogido met grote cijfers moeten verslaan. Voor Sparta maakt het in theorie niet zo heel veel uit want de inhaalwedstrijd tegen Vogido (dinsdag 12 december aanvang 18:30 op Sportpark Schreurserve) is de definitieve wedstrijd voor het kampioenschap. Voorop gesteld dus dat we vandaag niet met een dikke nederlaag de bietenbrug op gaan.

In de eerste helft had het er veel van weg dat ook de spelers dit al hadden ingecalculeerd want het was allerbelabberdst. Het ontbrak aan energie, de intentie om fel te spelen leek verdwenen en hierdoor was er geen duelkracht en kwamen we overal te laat. De felheid die we normaal van onze ploeg kennen leek te zijn overgedragen aan de tegenstander. Het was dan ook een wonder dat we met 0-0 gingen rusten. Damian heeft ons een paar keer gered en er is tot 3x toe een bal van onze lijn gehaald.

In de kleedkamer was er dan ook een “donderspeech” voor nodig om het in de tweede helft echt wel wat beter te gaan doen. Daarbij als het tegen Vogido was geweest dan waren die wel in staat geweest om de grote kansen te benutten en hadden we nu een kansloze wedstrijd gespeeld. Kortom er was nog hoop en we moesten minimaal laten zien dat we beter kunnen en dat kunnen we ook.

In de tweede helft ging het dan wel een stukje beter maar geen van de ploegen kreeg echt de overhand. Wel zijn we met een paar kansjes dicht bij de mogelijkheid geweest om te scoren maar de grotere kansen waren toch voor De Esch. En het zou ook zeer onverdiend zijn geweest als de allergrootste kans van de wedstrijd nog door ons benut zou zijn. Dan hadden we de wedstrijd gestolen zoals dat zo mooi heet.

Conclusie: we hebben vandaag gezwijnd en zijn in staat gebleken een betere tweede helft te draaien dan de eerste maar neemt niet weg dat we met een punt eigenlijk te veel hebben gekregen. Maar zoals al aangegeven maakt het voor de stand niets uit. Vooraf was wel duidelijk dat het er dinsdag op aankomt tegen Vogido. Misschien is het daarom maar beter dat we deze slechte wedstrijd nu hebben gehad en niet a.s. dinsdag. De Esch is met deze 0-0 uitgeschakeld voor de bovenste plaats.

Iedereen is erbij a.s. dinsdag en het besef zal toch wel aanwezig zijn dat de intensiteit, energie en duelkracht echt vele malen beter zal moeten. Ik denk dat de spelers dit zelf ook beseffen en dat ze zullen laten zien dat we een terechte kampioen kunnen zijn. Wij kunnen een aardig potje voetballen, dan hebben we al meerdere keren bewezen, maar elke wedstrijd begint hoe dan ook met instelling, energie en strijdlust. Als we dan niet leveren dan krijgen we een potje zoals vandaag en dat kunnen we ons tegen De Esch blijkbaar nog permitteren maar Vogido is andere koek.

We gaan het allemaal meemaken aankomend dinsdag en we hopen natuurlijk op een grote supportersschare om ons aan te moedigen.

De dank gaat o.a. uit naar Edo Hagels, die op het laatst vervangende vlagger kon zijn en ook aan Kaya en Nick van JO15-1. Want door ziekte en blessures moesten we wel een aantal spelers missen.