Met de volle winst uit 3 wedstrijden krijgen we vandaag Avanti Wilskracht op bezoek. Dit team hebben we ook in fase 1 ontmoet in een doelpuntrijke wedstrijd, waarbij wij aan het langste eind trokken met een 6-5 overwinning. We weten dus dat deze ploeg aan ons gewaagd is.

Al snel wordt duidelijk dat de ploegen ook vandaag aan elkaar gewaagd zijn. De strijd wordt voornamelijk op het middenveld gestreden. Deze tegenstander is beter dan de eerste 3 ploegen die we hebben verslagen en dat betekent dat het allemaal net even iets sneller gaat. Om in ons eigen goede spel te komen wil dat zeggen dat we een hogere handelingssnelheid moeten hanteren en nog nauwkeuriger moeten zijn in de passing. Dat laatste blijkt lastig met een tegenstander die ons sneller onder druk zet dan we gewend zijn. Toch zijn wij de ploeg met het overwicht. In de hele eerste helft is Avanti niet één keer gevaarlijk geworden voor het doel van Damian. Wij stellen daar een vrije trap op de paal van Jonas en een kopkans van Pim op een afgemeten voorzet van Sven tegenover. We zoeken de thee dus op met een 0-0 ruststand.

In de rust voeren we 3 wissels door, Lorenzo, Thijs en Duuk Hagels komen de gelederen versterken en Duuk van Riel, Jip en Malik mogen voor hen plaats maken. We bespreken dat we het goed doen en dat we zo door moeten gaan. Wel moeten we waken voor het onnauwkeurige spel bij vlagen want ze loeren erop om dan snel het middenveld over te kunnen steken en dat ziet er vaak dreigend uit.

Vol goede moed betreden we opnieuw het veld voor de tweede helft. Na 5 minuten hebben we een zeer goede kans maar de inzet kan nog net van de lijn gegleden worden door een verdediger van Avanti. De aansluitende corner levert nog een kopkans op voor Jonas maar zijn inzet gaat net naast.
Dan in de 50e minuut weet Avanti de 0-1 op het bord te zetten, een vrije trap wordt hoog bij de 2e paal afgeleverd en 4 van onze mensen staan erbij te kijken hoe de aanvaller inkopt. Een goed voorbeeld van een situatie waarbij het praten dus belangrijk is. Nu denken er 4 mensen dat een ander het wel zal oplossen terwijl het noemen van 1 naam misschien de treffer had kunnen voorkomen.

Maar niet getreurd. Onze withemden rechten de rug en laten zich niet uit het veld slaan. Binnen 1 minuut weten de Spartanen de stand alweer recht te trekken. Een prima individuele actie van Lorenzo en hij stelt daarmee de ingelopen Pim bij de eerste paal in staat te scoren. Prima gedaan. 4 minuten later laat Pim opnieuw zien alert te zijn. Ditmaal is het Dani die hun beste man te slim af is. Hij verovert de bal en zet met een simpele pass Pim alleen voor de keeper. Ook dit is prima gedaan. 2-1

Avanti is even van slag want weer 2 minuten later wordt er opnieuw slecht verdedigd en weet Lorenzo op aangeven van Pim de 3-1 te noteren. Binnen een minuut of 6 zetten we een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Avanti gaat op zoek naar de aansluittreffer en in de 63e minuut weten ze opnieuw uit een standaardsituatie te scoren. Er was reeds een bal van de lijn gehaald door Jebbe en hiermee was de aansluittreffer een feit. We brengen Max ook in voor Jebbe. Met nog een kleine 20 minuten te gaan, gaan we de laatste fase in.

Het is spannend maar echt gevaarlijk wordt Avanti niet. Wij hebben de goede kansen om het verschil opnieuw op 2 te zetten. Een Schot van Pim wordt nog net met de voet gered en een spectaculaire halve omhaal van Thijs wordt ook gered door de keeper. In de 80e minuut weet diezelfde Thijs de eindstand op 4-2 te zetten en schenkt ons daarmee de definitieve overwinning.

Een prachtig resultaat en een strijdend Sparta pakt een verdiende overwinning om één van de betere tegenstanders in deze competitie. We laten elke week opnieuw zien dat we stapjes voorwaarts maken en bij vlagen ziet het er heel goed uit. Compliment voor het hele team. Dit vasthouden.

Volgende week uit naar Tubanters. Als we gewoon weer ons ding doen en we focussen ons op de taken die elke positie met zich mee brengt kunnen we ook daar een overwinning halen. We mogen echter niemand onderschatten, want 1 verliespartij en we raken achterop en dan zijn er nog maar 2 wedstrijden over om de opgelopen schade in te halen. Dus het beste advies is dan om geen schade op te lopen.

50. 0-1, 51. 1-1 Pim (Lorenzo), 55. 2-1 Pim (Dani), 57. 3-1 Lorenzo (Pim), 63. 3-2, en 80. 4-2 Thijs (Lorenzo)