Beste spelers en ouders/verzorgers van de jeugdleden van Sparta,

Het voetbalseizoen zit erop en dat betekent dat iedereen binnenkort kan genieten van een welverdiende vakantie. Achter de schermen zijn we echter druk bezig met de voorbereidingen op het komende nieuwe voetbalseizoen (2024-2025). Graag willen wij u hierbij informeren over enkele actuele ontwikkelingen en de nieuwe teamindelingen.

Technisch coördinatoren en contactpersonen
Op voetbaltechnisch gebied zullen de verantwoordelijkheden in het nieuwe seizoen gedeeld gaan worden. Leon Schmitz zal als technisch jeugdcoördinator verantwoordelijk zijn voor de juniorenteams (JO19 t/m JO13, allen actief op een heel speelveld). FrontRow, in de persoon van Eusebio Paol, zal verantwoordelijk zijn voor de pupillenteams (JO12 t/m de Spartaantjes, allen actief op een kleiner speelveld). In de meidenafdeling zal de technische eindverantwoordelijkheid liggen bij Chris Muis.

Voor alle organisatorische zaken zijn we uitermate blij dat we inmiddels voor elke groep al mensen bereid hebben gevonden om als contactpersoon in het nieuwe seizoen actief te zijn.

Samenvattend ziet de organisatie van de verschillende groepen er daarmee als volgt uit:

Leeftijdsgroep

Voetbaltechnisch coördinator

Contactpersoon

JO19 + JO17

Leon Schmitz

Sandra Minnes

JO15

Cindy Lammers

JO13

Thijs Vos

JO12 + JO11

FrontRow (Eusebio Paol)

Marc Bouck

JO10

Egbert Rinsma

JO9

Niels Veger

JO8

Mirjam Friskus

Spartaantjes

Mink Kwintenberg

Meisjesteams (alle teams)

Chris Muis

Marian Brendel

Teamindeling seizoen 2024-2025
oor het nieuwe seizoen is in de afgelopen weken veel tijd besteed aan het indelen van de teams waarbij zorgvuldig gebruik gemaakt is van de input van de technisch coördinatoren, trainers, teamleiders en contactpersonen. Op basis van interne scouting en evaluatie van de spelers op verschillende criteria is de indeling tot stand gekomen, waarbij ook rekening is gehouden met specifieke wensen, bv. om sommige teams op recreatief niveau intact te laten.

Met de verzamelde informatie is de nieuwe teamindeling gemaakt, welke wij hierbij graag met jullie delen. Zie de betreffende overzichten op de website van Sparta Enschede teamindeling

Uiteraard kan het zo zijn dat er naar aanleiding van deze indelingen vragen en/of opmerkingen zijn.

Deze kunnen per mail aangeleverd worden via teamindelingen@sparta-enschede.nl.

Aanstelling trainers en openstaande posities
Met uitzondering van de jongste jeugd (circuittraining) is het de bedoeling om elk team te voorzien van een vaste trainer. Inmiddels hebben wij veel teams al ingevuld, maar er zijn nog enkele open posities. Doelstelling van Sparta Enschede is om zoveel mogelijk gebruik te maken van enthousiaste en zelf opgeleide trainers. Wilt u als ouder of verzorger training geven? Dat kan! Wij kunnen een passende begeleiding en mogelijkheden voor trainersopleidingen bieden. Als u training wil geven kunt u dit mailen naar tcjeugd@sparta-enschede.nl. Wij geven u graag meer informatie!

Voor de circuittraining bij de jongste jeugd maken we veel gebruik van stagiairs en jonge studenten. Voor het toezicht houden op trainingen en het begeleiden van onze jonge trainers zullen wij gebruik gaan maken van veldcoördinatoren. Ook hierbij bieden we graag de gelegenheid aan belangstellenden om te ondersteunen. Meld u aan via tcjeugd@sparta-enschede.nl.

Speeldagenkalender
De KNVB heeft de speeldagenkalender voor aankomend seizoen bekend gemaakt. Voor spelers, maar zeker ook voor u als ouders of verzorgers is het goed om te weten wanneer de competitie weer gaat beginnen, wanneer de verschillende competitiefases worden gespeeld en wanneer er een beker- of inhaalprogramma is. De speeldagenkalender is te vinden op volgende link:

https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/28352/speeldagenkalender-veld-noordoost-2024-2025

Zomerstop en vakantie
Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie inzet in het afgelopen voetbalseizoen bij Sparta Enschede! Wij zien jullie na de zomervakantie vanaf maandag 2 september weer terug. De start van de trainingen en de trainingstijden worden later bekend gemaakt, hou hiervoor de website goed in de gaten! Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Stel deze dan bij de genoemde contactpersonen.

Met sportieve groeten,
TC jeugd Sparta Enschede