In verband met de herinrichting van de Sportcampus Diekman kan de eerste selectie van FC Twente Vrouwen het komende seizoen geen gebruik maken van de accommodatie aldaar.

Voortvloeiend uit de bestaande, goede contacten tussen Sparta en FC Twente is overleg gevoerd tussen beide partijen en is overeengekomen dat, met ingang van het seizoen 2023/2024, de eerste selectie van FC Twente Vrouwen gaat spelen op het complex van Sparta. Dit geldt voor de dagelijkse trainingen (overdag) en het spelen van een aantal thuiswedstrijden. Deze thuiswedstrijden zullen afhankelijk van de competitieplanning plaatsvinden op de vrijdagavond of zondagmiddag, waarbij een aantal (top-)wedstrijden gespeeld zal worden in de Grolsch Veste.

De jeugdteams van FC Twente Vrouwen zullen elders gehuisvest worden.

Inmiddels zijn de afspraken tussen FC Twente en Sparta vervat in een contractuele overeenkomst welke eerdaags ondertekend zal worden. Mede gezien het feit dat de start van de trainingen binnen afzienbare termijn (vanaf 19 juni) zal plaatsvinden, zullen enkele aanpassingen op ons sportpark worden uitgevoerd:

  • Voor onder andere trainingsmaterialen van FC Twente zal een aparte opslagunit worden geplaatst.
  • De lichtinstallatie rondom het hoofdveld zal aaangepast worden ten behoeve van TV-uitzendingen van de duels van FC Twente Vrouwen.
  • Er zal tevens een cameratoren geplaatst worden.

Het bestuur realiseert zich dat de komst van de eerste selectie van FC Twente Vrouwen, naast het onlangs genomen besluit om ook voetbalvereniging TVV gebruik te laten maken van ons complex, zal leiden tot extra uitdagingen en mogelijke knelpunten.

Desondanks wil het bestuur deze kans niet aan zich voorbij laten gaan en verwacht hiermee, naast een extra impuls voor onze vrouwen- en meidentak, een nieuw argument te hebben om de plannen ten aanzien van vernieuwing van onze accommodatie in een stroomversnelling te brengen.

Met sportieve groeten,
Bestuur cvv Sparta Enschede

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter