Iedereen weet dat bewegen goed voor je is. Zeker op latere leeftijd brengt regelmatig en voldoende bewegen voordelen met zich mee. Volgens het CBS voldeed in 2022 ruim de helft van de volwassenen niet aan de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. cvv Sparta Enschede en Sportaal merken dat de wil om te bewegen er wel is, maar dat veel volwassenen zoekende zijn naar een passende beweegvorm. Om die reden start vanaf 2 november in Enschede-Oost de Vitality Club bij cvv Sparta Enschede. Een laagdrempelige, zelfvoorzienende en gezellige beweeggroep voor 55-plussers.

Het doel van Vitality Club is mensen gezond en gelukkig oud laten worden. Dit doel wordt gerealiseerd door 55-plussers te faciliteren bij het opzetten van hun eigen zelfstandige club. Vitality Club is een bestaand concept en inmiddels succesvol in ruim twintig steden en dorpen in Nederland. In Twente zijn er bijvoorbeeld clubs in Denekamp, Oldenzaal en Losser. Hier komen iedere week tientallen 55-plussers samen om te bewegen. Voor maar €1,- per week kunnen deelnemers vrijblijvend meesporten. Straks dus ook in Enschede op de sportvelden van cvv Sparta Enschede. Tevens zijn zij,

in samenwerking met Sportaal, initiatiefnemer van het project. Tom van Veen, verenigingsmanager, ziet ook het belang van bewegen voor volwassenen en stelt daarom de sportvelden van de club beschikbaar.

De eerste drie maanden zal een beweegmakelaar Sportaal de groep faciliteren en begeleiden. Vervolgens kan de club zelfstandig verder. Deze vorm van zelforganisatie wordt ‘peer coaching’ genoemd: mensen die gezamenlijk een doel proberen te bereiken.

“Bij Sportaal spreek ik veel mensen die heel graag willen sporten maar op zoek zijn naar een passende beweegvorm. Met Vitality Club hopen we een laagdrempelige, zelfsturende beweegvorm aan te bieden voor 55-plussers”, vertelt beweegmakelaar Dennie Wolbers. Meedoen aan Vitality Club is laagdrempelig en leuk voor alle 55-plussers uit Enschede. Meedoen is niet alleen goed voor je, het is ook een gezellig wekelijks samenkomen.

cvv Sparta is een ondernemende vereniging en haar verenigingsmanager Tom van Veen is razend enthousiast over het concept van de Vitaliyclubs: “Ik heb in andere gemeenten gezien dat het werkt en voorziet in een groeiende behoefte en ga er vanuit dat het, met ondersteuning van onze partners op Sportpark Schreurserve, een succes gaat worden”

Ben jij wel op zoek naar een beweegvorm maar weet je nog niet wat bij je past? Sportaal komt graag met je in contact via beweegmakelaar@sportaal.nl om te kijken naar de mogelijkheden.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter