Iedereen weet dat bewegen goed is. Zeker op latere leeftijd brengt regelmatig en voldoende bewegen voordelen met zich mee. Volgens het CBS voldoet ruim de helft van de volwassenen niet aan de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. CVV Sparta Enschede en Sportaal merkten dat de wil om te bewegen er wel is, maar dat veel volwassenen zoekende zijn naar een passende en betaalbare beweegvorm. Om die reden zijn zij in  november jl. gestart met een Vitality Club bij CVV Sparta Enschede. Een laagdrempelige, zelfvoorzienende en gezellige beweeggroep voor 55-plussers in de buitenlucht.

Het doel van Vitality Club is mensen gezond en gelukkig oud laten worden. Dit doel wordt gerealiseerd door de deelnemers te faciliteren bij het opzetten van hun eigen zelfstandige club. Vitality Club is een bestaand concept en succesvol in ruim twintig steden en dorpen in Nederland. Voor maar €1,- per week kunnen deelnemers vrijblijvend meesporten. Nu dus ook in Enschede op de sportvelden van CVV Sparta Enschede. Sparta is, in samenwerking met Sportaal, initiatiefnemer van het project.

Na drie maanden kan geconcludeerd worden dat het initiatief een succes is: sinds de start hebben er 26 mensen deelgenomen, zijn er gemiddeld meer dan 10 deelnemers aanwezig geweest en is ondanks de wisselende weersomstandigheden de Vitalityclub elke keer doorgegaan!

De Vitalityclub wordt begeleid door Dennie Wolbers, beweegmakelaar van Sportaal en zijn inzet is er op gericht dat de  club uiteindelijk zelfstandig verder kan.

“Bij Sportaal spreek ik veel mensen die heel graag willen sporten maar op zoek zijn naar een passende beweegvorm. De Vitality Club bij Sparta biedt nu uitkomst, vertelt beweegmakelaar Dennie Wolbers. Meedoen aan Vitality Club is laagdrempelig, gezellig en leuk voor alle 55-plussers uit Enschede.De oefeningen zijn afgestemd op de doelgroep en er wordt rekening gehouden met wat iemand wel en niet kan.

Tom van Veen, verenigingsmanager van Sparta is razend enthousiast over het concept van de Vitaliyclubs: “Ik heb in andere gemeenten gezien dat het werkt en nu dus ook in Enschede. Het voorziet in een groeiende behoefte en zal, met ondersteuning van onze partners op Sportpark Schreurserve, een permanene plek gaan krijgen in het sport- en beweegaanbod op Sportpark Schreurserve”

Ben jij op zoek naar een beweegvorm maar weet je nog niet wat bij je past? Kom dan een vrijblijvend een keer meedoen met de Vitalityclub: iedere donderdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur bij Sparta.