Hummelkestoernooi

Foto’s Hummelkestoernooi 2019

Harm Kloppenburg JO9 Harm Kloppenburg JO9 Klaas Hembrecht JO11
1 Avanti W JO9-1 1 LSV JO9-2 1 Sparta JO11-1
2 Achiiles ’12 JO9-2 2 Tubantia JO9-2 2 Rigtersbleek JO11-1
3 Tubanters Jo9-2 3 Rigtersbleek JO(-4 3 AVC Heracles JO11-1
4 Rigtersbleek JO9-1 4 Sparta JO9-5 4 De Esch JO11-1
5 Sparta JO9-2 5 ATC ’65 JO9-3 5 Victoria ’28 JO11-1
     
Klaas Hembrecht JO11 Klaas Hembrecht JO11  
1 LSV JO11-1 1 Eilermark JO11-1  
2 Rigtersbleek JO11-2 2 HSC ’21 JO11-1  
3 Sparta JO11-3 3 Sparta JO11-9  
4 PH JO10-1 4 Sparta JO11-8  
5 Sparta JO11-7 5 Quick ’20 JO11-5G  

 

Roelof Weener JO13-1 toernooi
Wie eens in de historie van de cvv Sparta duikt, zal daarin de naam Weener veelvuldig tegenkomen. Een van hen is Roelof Weener, de naamgever van het toernooi voor JO13-elftallen. Lid geworden in het begin van de jaren twintig van de vorige eeuw bleek al gauw, dat hij over de nodige bestuurlijke en organisatorische kwaliteiten beschikte. En als zodanig droeg hij er veel toe bij, dat Sparta de moeilijke jaren tot aan 1930 overleefde. Weener was toen al secretaris van de club en werd later ook competitieleider van de afd. Oost van de Chr.Ned.Voetbalbond. Na de oorlog werd hij bestuurslid van de Afd.Twenthe van de KNVB en lid van de landelijke commissie zaterdagvoetbal, de voorloper van het sectiebestuur. Bij het 40-jarig bestaan van Sparta benoemde de club hem tot erelid en honoreerde de KNVB zijn vele verdiensten met het bondsridderschap, een hoge onderscheiding voor mensen die zich ook buiten de eigen vereniging bijzonder hebben ingezet. Roelof Weener overleed in 1973.

Hilbrand Schoonbeek JO13 en MO13 toernooi
Het is niet eenvoudig om enige toelichting te geven op de naamgeving van het toernooi voor overige D-elftallen, het Hilbrand Schoonbeek-toernooi. Als junior bij de club begonnen, groeide Hilbrand Schoonbeek uit tot een bijna niet te passeren verdediger van het eerste elftal totdat hij begin jaren zeventig door tweemaal een beenbreuk zijn actieve voetbalcarrière moest beëindigen. Maar hij bleef zich inzetten voor de club. Als elftalleider, o.a. van Sparta 1, als organisator –samen met zijn vrouw Iet– van de weekendkampen voor de jeugd, als lid van het jeugdbestuur en als medewerker van de onderhoudsploeg. Totdat op een zaterdag in juni 1995, onderweg naar hun vakantiebestemming, een afschuwelijk auto-ongeluk in één klap een einde maakte aan het leven van Hilbrand Schoonbeek, zijn vrouw, twee van zijn dochters en zijn schoonzoon. Door deze naamgeving eert de cvv Sparta de familie Schoonbeek, die zo nauw verweven was met de club.

Klaas Hembrecht JO11, JO12 en MO11 toernooi
Eigenlijk al vanaf halverwege de jaren dertig van de vorige eeuw is de familienaam Hembrecht onlosmakelijk verbonden met de historie van de cvv Sparta. Ze waren (en zijn!) actief, al die Hembrechten, als voetballers en bestuurders, als trainers, elftalleiders en als mannen die goed konden/kunnen omgaan met hamer, schilderskwast of computer. Het hoeft dan ook geen betoog, dat naar een van hen destijds een jeugdtoernooi van Sparta is genoemd: het Klaas Hembrecht-toernooi voor E-pupillen. Ook Klaas Hembrecht begon bij Sparta als spelend lid en gaf na zijn actieve jaren veel tijd en energie aan diverse vormen van commissiewerk. Ook was hij enkele jaren bestuurslid van de Supporters Vereniging en was hij betrokken bij het verzendklaar maken van het clubblad Sparta Klanken. Zijn hart ging echter vooral uit naar de jeugd. Klaas Hembrecht ontving begin jaren tachtig het speldje voor 50-jarig lidmaatschap. Hij overleed in december 1985.

Harm Kloppenburg JO9 toernooi
Men zou hem ‘mister Sparta’ kunnen noemen, Harm Kloppenburg naar wie Sparta’s jaarlijkse F-toernooi is vernoemd, overleed op 7 augustus 2014 op 83 jarige leeftijd. Aanvankelijk was hij natuurlijk voetballer. Hij speelde jaren in het eerste elftal en maakte als zodanig bijvoorbeeld deel uit van het Sparta-elftal, dat in 1952 oostelijk kampioen werd en vervolgens mocht meedoen aan de strijd om het kampioenschap van Nederland zaterdagvoetbal. Achter Spakenburg eindigde Sparta daarin als tweede. Later werd Harm Kloppenburg bestuurslid en vervolgens ook lid van de Supporters Vereniging. En verder was Harm Kloppenburg altijd en overal inzetbaar. Of het nu is voor het bezorgen van de jaarlijkse kerstattentie aan de achtergebleven partners van overleden Spartanen of het verkopen van loten bij de thuiswedstrijden. De club honoreerde zijn grote verdiensten met het erelidmaatschap, en de Afd. Twenthe van de KNVB (in 1996) met de gouden speld.

 

Het Hummelkes toernooi wordt ieder jaar georganiseerd voor de jongste jeugd. In de Herfstvakantie strijden weer vele JO9, JO11, MO11,  JO12, JO13 en MO13 teams voor de titel.

Inschrijven

10 + 14 =

Het programma