Dit was dan de laatste officiële wedstrijd van onze topper Daan Akkerman. Deze wedstrijd stond dan ook helemaal in het teken om er een mooi slot van te maken. Omdat de wedstrijd in en tegen Dalfsen nergens meer om ging waren er nog wel wat subdoelen te halen. De grootste uitslag kon worden behaald (was 5-0) en Daan moest nog twee doelpunten maken om zijn doel (10 competitie doelpunten) te halen. Mooi om te zien hoe het elftal er voor ging om dit voor elkaar te krijgen. Vanaf het begin was het meteen volle bak en Dalfsen werd helemaal overlopen. De thuisploeg mag blij zijn dat de keeper in het begin een paar keer op de goede plek stond anders was de uitslag nog hoger uitgevallen. Ook was Sparta nog slordig in de afwerking en onzuiver in de laatste fase voor de goal. Alleen Mats Holtkamp wist het doel in de eerste helft te vinden. In de 25e minuut kon hij op aangeven van Danny Reinders te bal eenvoudig binnen tikken, 0-1. Voor de rust kreeg Daan Akkerman nog een mogelijkheid en ging een kopbal van Gabriël Genc net over.

Na rust bleef Sparta het hoge tempo houden maar ging het nu beter met de kansen om. In de 48e minuut dan het eerste doelpunt deze middag van Daan Akkerman. Een mooie voorzet van Danny Reinders schoot hij strak langs de keeper binnen, 0-2. Nog geen twee minuten later was het Sam Hesselink die de bal over de keeper stiftte, 0-3. Dalfsen kwam in de eerste helft nog een paar keer voor de goal van Sparta maar in de tweede helft gebeurde dat niet meer. Na een mooie individuele actie van Sam Hesselink scoorde hij vanaf de achterlijn de 0-4. Met nog iets meer dan een kwartier te gaan stond Daan Akkerman op de juiste plek om een voorzet van Luuk de Haan binnen te schieten, 0-5. Hiermee kwam het einde aan zijn voetbalcarrière en werd hij onder luid applaus, en een heuse erehaag, gewisseld.

In de 12 seizoenen dat Daan voor Sparta uitkwam speelde hij 317 officiële wedstrijden waarin hij 155 doelpunten!! maakte. De wedstrijd duurde nog een kwartier en Sparta scoorde nog drie keer zodat de einduitslag 0-8 werd. Van die laatste drie nam Danny Reinders er twee voor zijn rekening en Bram Heesen kon makkelijk binnen schieten.

Opstelling: Quirijn Kiers, Maikel Boelema, Lars Bult, Randy Pater (68. Bram Heesen), Koen Kremers (45. Atif Arabou), Tom Weeren, Gabriël Genc, Mats Holtkamp (68. Luuk de Haan), Joris Eppink (45. Sam Hesselink), Daan Akkerman (75. Jorn Jonge Poerink), Danny Reinders.

25 minuut 0-1 Mats Holtkamp
48 minuut 0-2 Daan Akkerman
50 minuut 0-3 Sam Hesselink
63 minuut 0-4 Sam Hesselink
73 minuut 0-5 Daan Akkerman
80 minuut 0-6 Danny Reinders
85 minuut 0-7 Bram Heesen
88 minuut 0-8 Danny Reinders

Komende donderdagavond is de afscheidswedstrijd van Daan Akkerman en die begint om 20.00 uur. Op deze gezellige avond zullen tal van bekenden uit de actieve carrière van Daan present zijn.