Samenvatting Stevo – Sparta

Sparta liep afgelopen zaterdag tegen een terechte nederlaag aan. Op bezoek bij Stevo in Geesteren ging Sparta met 4-2 onderuit. Vanaf het begin waren de gastheren feller en gooiden meer energie in de wedstrijd dan de Spartanen. Hierdoor kwam Sparta niet in hun spel en dat bleef, op een paar oplevingen na, hen de hele wedstrijd achter volgen. Sparta startte in dezelfde formatie als vorige week tegen RKZVC: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Mats Holtkamp, Joris Eppink, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Ongetwijfeld kwamen de Spartanen met de beste bedoelingen het veld op, maar veel lukte er niet deze zaterdagavond. Stevo daarin tegen startte voortvarend en kwam al na vier minuten op voorsprong. Een lage voorzet vanaf de linkerkant werd door iedereen gemist en ging bij de tweede paal in het doel, 1-0. Bij de eerste goede aanval van Sparta werd de stand alweer gelijk door een doelpunt van Danny Reinders. Hij omspeelde zijn tegenstander en schoot de bal hard en hoog in het doel, 1-1. Maar Sparta bleef slordig spelen waardoor Stevo steeds gevaarlijk er uit kon komen. In de 27e minuut werd de stand 2-1 voor de thuisclub door matig verdedigen aan de kant van Sparta. Kort hierna kwam Sparta nog goed weg dat het niet op een grotere achterstand kwam. Door simpel balverlies kon een voorzet nog net worden weggekopt door Koen Kremers. Kort daarna nog een kopbal van Stevo die maar rakelings over het doel ging. Voor rust nog een aanval van Sparta waar een schot van Gabriƫl Genc op de paal belande.

Net voor en in de rust werd er aan Sparta kant gewisseld om de wedstrijd meer in de handen te krijgen. Dit leverde nog niet direct het gewenste resultaat op want Sparta bleef onrustig spelen. De thuisclub kreeg in het begin van de tweede helft nog twee mogelijkheden maar die werden naast en over het doel geschoten. Hiernaar kwam Sparta meer aan het voetballen en werd het steeds sterker en Stevo moest terug. Sparta kwam steeds vaker voor de goal maar kansen leverde dat niet op. Uit een corner van Danny Reinders kopte Lars Bult de 2-2 binnen en dat was in de 74e minuut. Even leek het erop dat Sparta na de gelijkmaker de genadeklap kon uitdelen want het kreeg een paar goede kansen. Helaas werden die niet goed uitgespeeld en werd Stevo met de uitvallen weer gevaarlijk. Na een waarschuwing waar de bal op de paal werd geschoten viel de beslissing in de 89e minuut. Een voorzet werd makkelijk binnengeschoten bij de eerste paal, 3-2. Toen Sparta in de blessuretijd met iedereen naar voren ging maakte Stevo nog de 4-2. Een verdiende overwinning voor de ploeg die het er meest recht op had.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou (30. Jelmer van Herwijnen), Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers (45. Luuk de Haan), Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Mats Holtkamp (68. Sam Hesselink), Joris Eppink (68. Jorn Jonge Poerink), Daan Akkerman (78. Imar Bult), Danny Reinders.

4 minuut 1-0 Srevo
8 minuut 1-1 Danny Reinders
27 minuut 2-1 Stevo
74 minuut 2-2 Lars Bult
89 minuut 3-2 Stevo
90+ minuut 4-2 Stevo

De eerste komende wedstrijd van Sparta is zaterdag 04-05-2024. Dan speelt het thuis tegen SVZW en die begint om 14.45 uur.