Op nog een drietal toernooien na zit het seizoen van de MO8-1 er “helaas” alweer op. Een team met meiden die elkaar voordat het seizoen begon nog niet kenden. Wat is zo’n eerste wedstrijd dan een spannend iets. Oké, er was al een aantal keer met elkaar getraind en de klik was er wel…maar toch kwam de eerste wedstrijd steeds dichterbij.

Natuurlijk was het wennen voor de dames en het komt hard aan als je meteen de eerste fase alles moet incasseren met een nederlaag. Maar wat waren de ouders blij met het eerste doelpunt, de eerste goede redding, of de eerste sliding die werd ingezet. En toch zaten de nederlagen in de koppies van de meiden. Hoe krijg je dat eruit? Door te winnen! Dus weet je als trainers wat je te doen staat. Posities bepalen, harder trainen, fanatieker worden, kortom: een team smeden.

Laten Merel en Indy nou precies weten hoe je dit doet. Strenger optreden tijdens trainingen en veel uitleggen was het juiste recept.

Fase 2 ging van start. 1x gelijk en de rest gewonnen. Plots wisten de meiden niet meer wat verliezen was. Kampioen fase 2!

3e fase vol vertrouwen ingaan geeft ook een soort van kracht. Deze fase 5x gewonnen, 2x gelijk. “Alweer” ongeslagen kampioen!!!

Wat een genot om de meiden te zien groeien (als team, en als individu). Trainingen zijn een feestje. Wedstrijden een nog veel groter feest. De kampioenschappen van fase 2 & 3 zijn ook goed gevierd.

Fase 4 was een iets mindere fase. Met 2x een verliespartij en 3x een overwinning zijn de meiden deze fase geen kampioen geworden, maar hebben ze wel laten zien dat dit een heel mooi eerste seizoen bij Sparta is geweest.

Er resten ons nu nog 3 toernooien (waar ze de bekers alvast aan het poetsen zijn), en nog een afsluitende BBQ met het hele team en dan gaan ook wij ons voorbereiden op het komende seizoen.

Wij danken u allen voor de support het afgelopen seizoen en onthoud onze namen. Het kan zo maar zijn dat u ze over een aantal jaren door een stadionspeaker hoort galmen.

Guiliëtta (keeper), Sam (verdediger), June (verdediger), Nova (verdediger/middenvelder), Nienke (middenvelder), Jolijn (aanvaller), Milou (aanvaller), Nouk (aanvaller), Kim (middenvelder/aanvaller)

Merel (trainer)
Indy (trainer)
Gea (leidster)
Raf (ongeleid projectiel)