Op 10 april jl. nam het Walking Footbalteam van cvv Sparta zeer verdienstelijk, voor de tweede keer, deel aan het jaarlijkse toernooi van Goldstars Heracles. Met één overwinning (op KVV Losser), een gelijk spel (tegen Heracles) en een nipte nederlaag (tegen Sportlust) werd beslag gelegd op een tweede plaats in de poulefase. Uiteindelijk werd beslag gelegd op de 8e plaats. Daarmee sloeg Sparta in een deelnemersveld van 16 teams een prima figuur.

Bij cvv Sparta is sinds het voorjaar van 2020 een kleine 20 deelnemers, in leeftijd variërend van begin 60 tot eind 70 jaar, gestart met OldStars Walking Football op de woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur op Ontmoetingspark Schreurserve. Voetbal voor 60-plussers met als belangrijkste kenmerken dat er niet gerend mag worden en dat er geen sprake is van lichamelijk contact. Met OldStars Walking Football wordt een aangepaste spelvorm aangeboden voor voetbal op latere leeftijd. Uitermate geschikt om op een gezonde manier en zonder blessuregevaar te blijven sporten. Bij cvv Sparta nemen zowel spelers deel mee met voetbalervaring als spelers die nog nooit in verenigingsverband gevoetbald hebben.

Oldstars Walking Football sluit aan bij de behoefte van senioren die graag actief willen blijven in het verenigingsleven, gezond zijn en willen blijven. Hierbij speelt het sociale motief ook een belangrijke rol. Het OldStars-concept is de combinatie tussen sociaal actief zijn, laagdrempelig bewegen, zelfredzaamheid en ontmoeten.

Deelname aan Walking Football bij Sparta geschiedt tegen een aangepast contributietarief en er kan ter kennismaking een aantal keren gratis deelgenomen worden.

Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Kom woensdagmiddag, neem een kijkje of doe gewoon een keer mee.

Als u vragen heeft, bel of mail dan even met verenigingsmanager Tom van Veen, tel. 06 86847041 of via mail verenigingsmanager@sparta-enschede.nl.