Meer foto’s van het Sportcafé

De Kozijndeal Nederland (voorheen de Beltona) Beloften Competitie bestaat dit seizoen 25 jaar.

Eind jaren 90 is vanuit Sparta een aparte beloften competitie opgezet voor spelers die op de drempel staan tussen het jeugdvoetbal en het seniorenvoetbal. De overgang voor talentvolle jeugdspelers (de beloften) naar de senioren is een grote stap die vaak met de nodige praktische problemen gepaard gaat.

Om deze groep spelers beter te laten wennen aan het hogere niveau en meer weerstand te bieden hebben de initiatiefnemers 25 jaar geleden dus deze competitie opgericht. En ook na 25 jaar zien vele clubs de meerwaarde van deze Beloften Competitie nog in.

Op woensdagavond 17 april werd door middel van een sportcafé bij Sparta feestelijk aandacht besteed aan 25 jaar Beloften Competitie.

Van de 40 clubs die dit jaar aan de Beloften Competitie deelnemen waren er velen met 1 of meer personen aanwezig. Ook de scheidsrechtersverenigingen die al die jaren de wedstrijden van een neutraal arbitraal trio voorzien waren goed vertegenwoordigd.

Verder waren er ook veel sponsoren, Sparta vrijwilligers, relaties van de Beloften Competitie en de initiatiefnemers van 25 jaar geleden aanwezig. Kortom de Sparta kantine was afgeladen vol.

Voorafgaand aan het sportcafé konden de genodigden genieten van een uitgebreid warm en koud buffet. En dat liet men zich goed smaken.

Als bijzondere gasten voor deze avond waren Arnold Bruggink (technisch directeur FC Twente), Wout Brama (ex-profvoetballer, FC Twente-icoon en zoals net eerder op de dag bekend was geworden ’manager in opleiding’ bij FC Twente) en Henk Kesler, o.a. oud-directeur betaald voetbal bij de KNVB aanwezig. Gespreksleider was schrijver en presentator Eddy van der Ley.

Met Brama, Kesler en Bruggink heb je natuurlijk heel veel voetbalkennis in huis en die ook van de hoed en de rand weten en veel in de voetballerij hebben meegemaakt. Onder de bezielende leiding van Eddy van der Ley wilden de heren graag hun kennis en ervaring met de bezoekers delen waarbij ook de nodige en soms ook smeuïge anekdotes verteld werden. Maar zoals Eddy van der Ley al zei wat je vanavond in de Sparta kantine hoort blijft in de Sparta kantine. Kortom wat er verteld werd kunnen we hier niet verklappen. Maar vermakelijk was het zeker en de gasten genoten dan ook met volle teugen.

Meteen na de pauze werden Jan Kloppenburg, die al vanaf de eerste editie elk jaar present is als steward op de finaledag, en Klaas Friskus die al 25 jaar allerlei hand en spandienster verricht voor de beloften competitie even in het zonnetje gezet en werd hen een luxe borrelpakket aangeboden.

Aan het eind van de avond had Eddy van der Ley nog een klein voetbalquizje voor de aanwezigen in petto waarbij men o.a. het door Eddy zelf geschreven boek ‘Heldendaad in de Sahara’ kon winnen.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond.

Via deze weg willen we ook nog even alle Sparta vrijwilligers bedanken die deze zeer geslaagde avond mogelijk hebben gemaakt. Dank daar voor.

 

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter