Sparta heeft voor de derde keer op rij zijn wedstrijd gewonnen. In Almelo werd PH verslagen met 2-3 na een ruststand van 0-3. Doordat er een vervangende scheidsrechter moest worden geregeld begon de wedstrijd 35 minuten later.

De eerste 10 minuten waren voor de thuisploeg dat Sparta onder druk zette en ook de eerste mogelijkheid kreeg om de score te openen. Een vrije bal werd in de zestien geslingerd en uit de scrimmage werd de bal tegen een speler van Sparta geschoten die op de doellijn stond. Hierna kwam Sparta beter in de wedstrijd en scoorde direct bij de eerste aanval. Jorn Jonge Poerink zag de vrijstaande Luuk de Haan staan die hard langs de keeper de 0-1 binnenschoot. Op een diepe bal van PH moest Sparta keeper Bryan Jonkers nog alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Na goed een half uur was daar een aanval uit het boekje van Sparta. Via Mika – Danny – Luuk en Davide kwam de bal bij Jorn Jonge Poerink die deze mooie aanval goed afrondde, 0-2. Vlak voor rust maakte Daan Akkerman er nog 0-3 van en leek het erop dat dit een makkelijke tweede helft zou worden voor Sparta.

Leek, maar toen PH net na rust de 1-3 maakte was Sparta geen schim meer dan van de eerste helft. Duels werden verloren en als het de bal had leverde het ook weer heel makkelijk in. Zo werd PH steeds sterker en nam het doel van Sparta steeds meer onder vuur. In de thuiswedstrijd stond Sparta ook voor in de rust en verloor het toen uiteindelijk met 1-2 van PH. Sparta hield stand totdat een vrije bal in het doel verdween maar deze werd teruggefloten door de scheidsrechter. Hij had namelijk de vrije bal nog niet vrij gegeven en moest hierdoor worden overgenomen. Deze tweede poging werd overgeschoten en bleef de stand 1-3. In de 75 minuut scoorde PH wel een geldig doelpunt en ging hierna vol voor de gelijkmaker. De ruimte die hierdoor ontstond werd door de Spartanen niet goed uitgespeeld en eindigde deze wedstijd in 2-3 overwinning voor Sparta.

Opstelling: Bryan Jonkers, Davide Poledda, Rob van Holland, Maikel Boelema, Atif Arabou (45. Koen Kremers), Jorn Jonge Poerink, Mika Klepper, Gabriël Genc (75. Imar Bult), Luuk de Haan, Danny Reinders, Daan Akkerman.

11 minuut 0-1 Luuk de Haan
37 minuut 0-2 Jorn Jonge Poerink
45 minuut 0-3 Daan Akkerman