Sparta wist de afgelopen vier wedstrijden niet te winnen maar nu bleven de punten na de wedstrijd tegen Den Ham wel in Enschede. Vandaag dus de thuis wedstrijd tegen vv Den Ham. Uit hadden we door een wonderschoon doelpunt in de laatste minuten met 1-0 verloren.

Na een kleine 10 minuten was het eerste schot op ons doel van Den Ham, de aanvaller kreeg de bal via een Sparta been voor zijn voeten en schoot de bal via de lat over. Aan de andere kant kregen wij ook een mogelijkheid. Danny Reinders gaf een mooie voorzet op Imar Bult die goed terug legde op de inkomende Alessio Pinna, maar de keeper van Den Ham had een goede reflex en zodoende bleef de stand op 0-0. Even later komt Sparta goed weg als de spits van Den Ham zich goed vrij speelt en de bal als een raket over onze kruising schiet.

We komen beter in ons spel en krijgen meer vat op de wedstrijd. We komen wat vaker goed door via de zijkanten maar de voortzetten zijn nog niet gevaarlijk. Daar komt in de 37 minuut verandering in als Randy Pater met een goede voorzet Jorn Jonge Poerink weet te bereiken. Zijn kopbal verdween in de kruising en hierdoor kwam Sparta op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust hebben beide ploegen nog kleine kansjes, maar de grootste kans is voor ons als Danny Reinders de bal van dichtbij op de paal schiet. En gelijk erna fluit de scheidsrechter M. Meijer voor rust.

Tweede helft: geluk kun je afdwingen zeggen ze en dat gebeurt in de 53e minuut. De bal komt bij Alessio Pinna die de bal vanaf rechts kei hard laag voor en wordt door een verdediger in eigen doel verwerkt, 2-0. Den Ham krijgt nog een vrije bal op een gevaarlijk plek, zo’n twintig meter van onze goal. De bal gaat over onze muur maar tevens ook over ons doel. Het blijft 2-0. Daarna worden nog wat speldenprikjes uitgedeeld over en weer maar dat leverde geen gevaarlijke momenten op voor de goal.

Bij een verre uittrap van onze keeper Bryan Jonkers komt de bal gevaarlijk tussen de verdediging en de keeper en onze Danny Reinders komt tussenbeide maar raakt de bal niet krachtig genoeg. Daarna nog een grote kans voor Daan Akkerman die van dichtbij naast schiet. Valk voor tijd komt de 3-0 op het scorebord en Jorn jonge Poerink. Hij maakt zijn tweede van de middag en de drie punten kunnen we bijschrijven. Volgende week spelen we uit om 14:30 uur op sportpark Smidserve tegen Hulzense Boys.

Opstelling: Bryan Jonkers, Tim ter Huerne, Randy Pater (80. Koen Kremers), Tom Weeren, Lars Bult, Alessio Pinna, Jorn Jonge Poerink, Mika Klepper (60. Gabriël Genc), Danny Reinders, Imar Bult (86. Haytam Mahdoub), Luuk de Haan (60. Daan Akkerman)

Pupil vd week : Daaf Scholten

37 minuut 1-0 Jorn Jonge Poerink
53 minuut 2-0 Eigen doelpunt DH
87 minuut 3-0 Jorn jonge Poerink