De doelpunten Sparta – Hulzense Boys op You Tube

Sparta begon sterk aan deze belangrijke wedstrijd en binnen een kwartier had het al twee keer gescoord. Dat was een bliksemstart van de thuisploeg die een hele sterke eerste helft speelde. Sparta begon in dezelfde opstelling als vorige week: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Sam Hesselink, Joris Eppink, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Beide ploegen stonden voorafgaand aan deze wedstrijd bijna gelijk op de ranglijst. Bleef het puntverschil in het voordeel van Sparta of liep Sparta bij een overwinning weg of ging Hulzen bij winst over Sparta heen. De belangen waren zoals bij vele wedstrijden weer groot maar Sparta ging hier het beste mee om. In de 5e minuut kwam het al op voorsprong door een doelpunt van Daan Akkerman. Sam Hesselink onderschepte goed een doeltrap van de keeper en speelde de vrijstaande Daan aan die vervolgens goed binnenschoot, 1-0. In de 12e minuut leverde een goede aanval over de linkerflank een cornerbal op. De genomen cornerbal door Tom Weeren ging langs iedereen heen en bij de 2e paal stond Daan Akkerman op de juiste plek en tikte de 2-0 binnen.

Sparta bleef ook hierna goed combineren en kreeg nog enkele goede mogelijkheden. Een kopbal van de vrijstaande Lars Bult ging net over en met een knappe redding kon de keeper van Hulzen een schot van Gabriƫl Genc tegenhouden. Sparta nam even wat gas terug en hierdoor kwam Hulzense Boys wat meer in de wedstrijd. Tot mogelijkheden kwamen de bezoekers echter niet want verdedigend stond Sparta goed. In de laatste 10 minuten voor rust kreeg Sparta nog enkele kansen om met een grotere voorsprong de rust in te gaan. Eerst schoot Joris Eppink hoog over na een mooie actie van Maikel Boelema over de rechterkant. Daarna was het Sam Hesselink die nog twee keer alleen voor de keeper kwam maar beide keren hield de keeper hem van het scoren af.

Hulzense Boys kwam wat sterker uit de kleedkamer dan Sparta en drukte de thuisploeg terug. Dat resulteerde in enkele cornerballen maar die leverden geen gevaar op. Het laatste half uur was Sparta weer de bovenliggende partij en scoorde nog twee keer. Eerst was het Gabriƫl Genc die van net buiten de zestien de bal in de uiterste hoek schoot, 3-0. Het slotakkoord was voor de ingevallen Mats Holtkamp die op aangeven van Danny Reinders de 4-0 op het scorebord zette. Al met al een zeer verdiende en overtuigende overwinning voor Sparta.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers (71. Jelmer van Herwijnen), Tom Weeren (60. Mats Holtkamp), Gabriƫl Genc, Sam Hesselink (45. Imar Bult), Joris Eppink, Daan Akkerman (67. Jorn Jonge Poerink), Danny Reinders.

5 minuut 1-0 Daan Akkerman
12 minuut 2-0 Daan Akkerman
67 minuut 3-0 Gabriƫl Genc
85 minuut 4-0 Mats Holtkamp

Volgende week zaterdag 23 maart speelt Sparta de uitwedstrijd tegen Achillesā€™12. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.