Samenvatting DZC ’68 – Sparta

Zaterdag moest Sparta de lastige uitwedstrijd spelen tegen DZC in Doetinchem. De nummer twee van de ranglijst had de laatste drie wedstrijden allemaal gewonnen en draait tot nu toe een sterk seizoen. Als er aan het einde van de wedstrijd dan een 1-1 op het scorebord staat zou je verwachten dat de Spartanen tevreden waren. Maar niets is minder waar want er was veel frustratie en onvrede over de arbitrale beslissingen die weden genomen aan het einde van de wedstrijd. Sparta begon in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Sam Hesselink, Joris Eppink, Daan Akkerman, Danny Reinders.

DZC begon sterk aan de wedstrijd waardoor Sparta achteruit werd gedrukt. Met veel hoge ballen voor de goal was het oppassen in de beginfase. In de 5e minuut moest keeper Quirijn Kiers gestrekt naar de hoek om zijn doel schoon te houden na een mooie kopbal. Sparta kwam niet in hun spel doordat het slordig was in balbezit en veel balverlies leed. Daarna nog een te korte kopbal op Quirijn Kiers waardoor Maikel Boelema nog met een knappe redding de bal voor de lijn weg kon halen. Hierna kwam Sparta beter in de wedstrijd en werden de ploegen gelijkwaardig en ging het gelijk op. Na een half uur spelen kwam Sparta op voorsprong door een doelpunt van Lars Bult. Een overtreding op Daan Akkerman leverde een vrijebal op en die werd mooi binnengeschoten door Lars, 0-1. Voor rust nog een gevaarlijke cornerbal van Sparta die genomen werd door Danny Reinders. Deze werd goed binnengekopt door Lars Bult maar zijn inzet werd net voor de lijn weggehaald door een verdediger van DZC.

Na rust kwam DZC sterk uit de kleedkamer en zette Sparta weer vast op eigen helft. Dit leverde een kans op die naast werd gekopt en daarna herpakte Sparta zich weer. Met de voorsprong op zak liet Sparta zich wat inzakken en stond goed georganiseerd te verdedigen. Jammer dat een voorzet uit de handen van Quirijn Kiers glipte waardoor een speler van DZC de gelijkmaker kon binnen werken,1-1. Deze tegenslag maakte Sparta alleen maar sterker want daarna begon de sterkste fase van de Spartanen. Dit leverde een mooie aanval op die onterecht (gelukkig hebben we de beelden die het tegendeel bewijzen) werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Lars Bult stuurde Danny Reinders diep en zijn voorzet werd mooi binnengeschoten door Daan Akkerman. Helaas werd het vlagsignaal overgenomen door de scheidsrechter en bleef het gelijk maar Sparta voelde dat er toch meer in zat. DZC raakte steeds meer geïrriteerd en moest steeds verder terug. Tegen het einde van de wedstrijd scoorde Sparta weer een mooi doelpunt door de ingevallen Imar Bult. Hij schoot een voorzet van Jelmer van Herwijnen prachtig in de verre hoek. Eindelijk dan gerechtigheid na het afkeuren van het eerder gemaakte doelpunt van Daan Akkerman? Nee hoor wat ook deze werd weer afgekeurd op advies van de ass. Scheidsrechter voor onduidelijke redenen. Ook hier is niets van te zien op de beelden en eindigde deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou (59. Jelmer van Herwijnen), Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Sam Hesselink (69. Mats Holtkamp), Joris Eppink (69. Imar Bult), Daan Akkerman, Danny Reinders.

30 minuut 0-1 Lars Bult
72 minuut 1-1 DZC

Volgende week zaterdag 16 maart speelt Sparta thuis tegen Hulzense Boys. Aanvang van de wedstrijd is 14:45 uur.