Foto’s: Marcel Houwer, Streekgids.nl

Doelpunten van Sparta tegen Grol op YouTube

In de wetenschap dat de concurrenten eerder die middag geen punten hadden gehaald was dit een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Bij winst zou Grol aansluiting vinden bij de grote middenmoot en Sparta kon bij een overwinning een paar plaatsjes stijgen op de ranglijst. Sparta begon in de volgende formatie:Ā Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, GabriĆ«l Genc, Sam Hesselink, Jelmer van Herwijnen, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Sparta had een bliksemstart want binnen een minuut spelen stond het al voor met 0-1. Een te korte terugspeelbal van Grol werd door Daan Akkerman onderschept maar hij schoot tegen de keeper aan. Hierdoor kwam de bal voor de voeten van Sam Hesselink en zijn boogbal belande onderkant lat in het veld maar een speler van Grol sloeg de bal uit het doel: Strafschop Sparta en deze werd goed binnengeschoten door Sam Hesselink, 0-1. Een lekker begin maar nog geen drie minuten later was de stand alweer gelijk. Een terugspeelbal op Quirijn Kiers werd door hem volledig verkeerd ingeschat en belande zo in eigen doel, 1-1. Doordat Grol zich liet inzakken had Sparta veelvuldig de bal maar kwam nog niet gevaarlijk voor de goal van Grol. Na iets meer dan een half uur spelen dacht Sparta weer op voorsprong te komen. Een voorzet van Danny Reinders werd knap binnengekopt door Sam Hesselink maar werd tot ieders verbazing afgekeurd voor buitenspel. Voor de rust had Sparta nog twee mooie aanvallen maar beide werden net naast het doel geschoten.

Sparta begon sterk aan de tweede helft en binnen een minuut maakte Daan Akkerman met een prachtig doelpunt de 1-2. Na een subtiel balletje van Gabriƫl Genc schoot hij van 25 meter hard en strak de bal over de verbouwereerde keeper van Grol de 1-2 binnen. Hierna volgde een sterke fase van Sparta en had goede mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zo spatte een halve omhaal van Daan Akkerman via onderkant lat weer in het veld en werd een inzet van Jelmer van Herwijnen net voor de lijn weggehaald. Volledig tegen de verhouding in kwam Grol op gelijk hoogte met Sparta.

Na simpel balverlies aan de zijkant kon de voorzet gemakkelijk worden binnengeschoten en stonden de ploegen weer gelijk. Sparta kwam deze domper snel te boven want binnen no-time liep het uit naar een 2-4 voorsprong. Een mooie voorzet van Danny Reinders tikte de ingevallen Jorn Jonge Poerink goed binnen, 2-3. Kort daarna was hij attent bij een terugspeelbal en tikte deze langs de uitkomende keeper en scoorde de 2-4. In de slotfase werd een cornerbal nog tegen het lichaam van Tom Weeren gekopt en belande in het doel, 3-4. Maar voor Jorn Jonge Poerink was de koek nog niet op en scoorde in de blessuretijd zijn 3e doelpunt van deze wedstrijd. Na goed doorgaan schoot hij via de binnenkantpaal de 3-5 binnen. Een zeer terechte overwinning van Sparta dat op alle fronten beter was dan Grol.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers (73. Luuk de Haan), Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Sam Hesselink (79. Tim Sprakel), Jelmer van Herwijnen, Daan Akkerman (63. Jorn Jonge Poerink), Danny Reinders.

1 minuut 0-1 Sam Hesselink
4 minuut 1-1 Eigen doelpunt
46 minuut 1-2 Daan Akkerman
70 minuut 2-2 Tiem Rots
75 minuut 2-3 Jorn Jonge Poerink
79 minuut 2-4 Jorn Jonge Poerink
90 minuut 3-4 Rico Lammerdink
90+ minuut 3-5 Jorn Jonge Poerink

Komende zaterdag 2 maart speelt Sparta thuis en de tegenstander is dan koploper WHC. Aanvangstijd is zoals gebruikelijk bij thuiswedstrijden om 14:45 uur.