Sparta is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om punt(en) mee te nemen uit Winterswijk. Tegen de plaatselijke FC leek de wedstrijd op een gelijkspel te eindigen maar in de blessure tijd scoorde de thuisploeg de 1-0 en won de gelukkigste. Sparta begon in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Sam Hesselink, Joris Eppink, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Sparta en FC Winterswijk hielden elkaar in het begin van de wedstrijd behoorlijk in evenwicht. Van beide kanten was het voorzichtigheid troef en werd de bal vaak achterin rondgespeeld. De eerste kans in de wedstrijd was voor FC Winterswijk. De bal leek over de achterlijn te gaan maar een aanvaller van de thuisclub kon hem nog voorzetten. Het schot dat volgde ging nog maar net over de goal van Sparta. Hierna werd Sparta sterker maar was het niet in staat om dit balbezit om te zetten in grote kansen. Sam Hesselink kreeg de bal mooi aangespeeld van Danny Reinders maar zijn voorzet ging over iedereen heen. De keren dat Sparta over de linkerkant gevaarlijk werd via Koen Kremers en Danny Reinders werd er te weinig gedaan om de keeper van FC Winterswijk te testen. Af en toe kwam de thuisclub er snel uit maar gevaar leverde dat niet op. In het laatste kwartier voor rust creƫerde Sparta 6 cornerballen maar deze leverden helaas niets op. Net voor rust was er nog een gevaarlijke uitval van FC Winterswijk. Een diepe bal werd goed ingeschoten en via een kluts ging de bal richting doel maar Quirijn Kiers kon op tijd redding brengen.

In de rust werd bij Sparta Sam Hesselink gewisseld voor Luuk de Haan. Deze zorgde ook voor de eerste mogelijkheid voor Sparta in de tweede helft. Zijn voorzet was goed op de inkomende Daan Akkerman maar diens schot ging tegen de keeper aan. Vlak daarna nog een mogelijkheid voor Sparta. Tom Weeren speelde zich goed vrij op de zestienmeter maar zijn schot had te weinig kracht om de keeper te verrassen. FC Winterswijk werd daarna sterker en kwam steeds vaker voor de goal van Sparta maar gevaarlijk werd het niet. Beide ploegen claimden nog een strafschop maar werden weggewuifd door de scheidsrechter. In de 90e minuut kreeg de ingevallen Imar Bult de kans om Sparta op voorsprong te zetten. Hij kreeg de bal goed aangespeeld van Mats Holtkamp maar zijn schot ging net naast. In de blessuretijd werd een voorzet van FC Winterswijk binnengekopt (1-0) en won de gelukkigste deze wedstrijd.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou (60. Randy Pater), Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Sam Hesselink (45. Luuk de Haan), Joris Eppink (82. Imar Bult), Daan Akkerman (67. Mats Holtkamp), Danny Reinders.

90+ 1-0 FC Winterswijk

Volgende week zaterdag 13 april speelt Sparta thuis tegen RKZVC. Aanvang van de wedstrijd is 14:45 uur en staat onder leiding van J. Schoonhoven.