Samenvatting Sparta – WHC

Sparta kreeg zaterdag een lesje in effectiviteit van kampioenskandidaat WHC. Ondanks een sterke wedstrijd van Sparta gingen de punten naar de koploper WHC uit Wezep. Sparta kreeg een aantal kansen om op voorsprong te komen maar die werden helaas niet benut. Zo schoot Gabriël Genc in het begin van de wedstrijd op de paal en werd een bal van Danny Reinders net voor de lijn weggehaald.

Sparta begon in dezelfde formatie als vorige week: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Sam Hesselink, Jelmer van Herwijnen, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Onder een lekker zonnetje komt Sparta erg goed uit de startblokken. Het initiatief lag in de beginfase van de wedstrijd volledig bij Sparta dat WHC ver terugdrong. De eerste kans is dan ook voor Sparta. Koen Kremers steekt Gabriël Genc perfect weg maar zijn inzet beland helaas op de paal. Kort daarna wordt Danny Reinders vrijgespeeld voor de keeper alleen is zijn inzet te zacht en kan nog net voor de lijn worden weggewerkt. De eerste mogelijkheid van WHC wordt direct afgestraft en komt zo tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Sparta ging op zoek naar de gelijkmaker maar elke aanval strandde zo rond het zestienmeter gebied. WHC kreeg steeds meer grip op het spel van Sparta en verdedigend stond het beter. Het liet Sparta het spel maken en in de omschakeling werden de voorwaartsen aan het werk gezet. Net voor rust vergrote WHC de voorsprong en dat was wel een tegenvaller voor de thuisploeg. Een corner bal werd vrij makkelijk binnengelopen door een speler van WHC, 0-2.

Met twee wissels in de rust probeerde Sparta snel de aansluitingstreffer te maken. Maar dit leverde niet het gewenste resultaat op want de defensie van WHC gaf geen krimp en hield het achterin goed dicht. Zo behaalde WHC zijn 13e overwinning van dit seizoen op een hele zakelijke manier. Sparta kreeg wel de complimenten maar dat levert nog steeds geen punten op.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren (65. Imar Bult), Gabriël Genc, Sam Hesselink (82. Bram Heesen), Jelmer van Herwijnen (45. Joris Eppink), Daan Akkerman (45. Mats Holtkamp), Danny Reinders.

Scoreverloop:
18 minuut 0-1 WHC
43 minuut 0-2 WHC

Komende zaterdag 9 maart gaat Sparta op bezoek bij DZC in Doetinchem. Aanvangstijd is 15:00 uur.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter