Samenvatting Sparta – NEO

Sparta heeft afgelopen zaterdag een goede wedstrijd gespeeld tegen een sterk spelend NEO. In een wedstrijd zonder veel uitgespeelde kansen ging Sparta in de slotfase alsnog onderuit. Beide ploegen kregen mogelijkheden maar die werden niet benut tot een cornerbal werd binnengekopt in de 82e minuut door NEO. Sparta begon in de volgende formatie:Ā Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, GabriĆ«l Genc, Joris Eppink, Mats Holtkamp, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Na een beginfase waar het even aftasten was kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid om de score te openen. Na een afgeslagen aanval van Sparta waren ze snel in de omschakeling en moest Quirijn Kiers een knappe redding verrichten om zijn doel schoon te houden. Daarna kreeg Sparta meer grip op de wedstrijd zonder gevaar te kunnen stichten. Dat deden de bezoekers beter in de 23e minuut. Via een aanval door het centrum werd een aanvaller vrij gezet voor Qurijn Kiers maar ook nu kwam hij als winnaar uit de strijd. Even later kreeg Sparta een goede mogelijkheid via Mats Holtkamp. Hij stond aan het eind van een mooie aanval maar helaas schampte hij de bal en ging die langzaam voor de goal langs. Voor de rust kwam Sparta nog gevaarlijk voor de goal maar de kopbal van Joris Eppink ging over.

Sparta had geluk dat het niet direct na rust al op achterstand kwam. Een onnodig weggegeven cornerbal werd rakelings over gekopt. Daarna een heel vervelend en zeer pijnlijk ( weet ik uit eigen ervaring) moment voor Joris Leppink. In een ongelukkig duel schoot bij hem de schouder uit de kom. Gelukkig kon de trainer van NEO hem er weer inzetten en zakte de pijn langzaam weg. Dit was uiteraard einde wedstrijd voor hem en nu maar goed revalideren. Het meeste gevaar in de tweede helft kwam uit standaard situaties. Zo was Sparta dicht bij een doelpunt na een kopbal van Daan Akkerman. Hij kopte een vrije bal van Tom Weeren op goal maar met een knappe redding van de keeper ging deze er niet in. Zo kreeg Sparta in de loop van deĀ  wedstrijd nog mogelijkheden via GabriĆ«l Genc en Mats Holtkamp. Helaas waren hun schoten niet tussen de palen en onzuiver en gingen deze mogelijkheden verloren. Zo richting het einde van de wedstrijd leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te lopen maar daar dacht NEO anders over. In de 82e minuut werd een cornerbal vrij simpel binnengekopt bij de 2e paal, 0-1. Met een paar aanvallende wissels probeerde Sparta nog om de gelijkmaker te maken maar dat gebeurde helaas niet.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren (86. Jelmer van Herwijnen), Gabriƫl Genc, Joris Eppink (54. Tim Sprakel), Mats Holtkamp (86. Bram Heesen), Daan Akkerman (68. Sam Hesselink), Danny Reinders.

Scoreverloop: 0-1 NEO

A.s. donderdag oefent Sparta thuis tegen Vroomshoopse Boys en die wedstrijd begint om 20.00 uur. Komend weekend is het vrij en op zaterdag 17 februari speelt Sparta in Lelystad de bekerwedstrijd tegen Unicum. Aanvangstijd is dan 15:00 uur.