Samenvatting Achilles ’12 – Sparta op YouTube

Door zelf met een zege het gat met Achilles’12 te vergroten tot 4 punten heeft Sparta weer goede zaken gedaan voor rechtstreekse handhaving. Vorige week werd ook al gewonnen van een directe concurrent en dat was zaterdag weer het geval. In een matige wedstrijd die op een gelijkspel leek uit te draaien schoot Koen Kremers net voor tijd de bal strak in de kruising. Sparta startte met dezelfde opstelling als vorige week: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Sam Hesselink, Joris Eppink, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd en leek binnen twee minuten al op voorsprong te komen. Vanaf de aftrap had alleen Sparta de bal gehad en werd Daan Akkerman goed aangespeeld en schoot hij de bal langs de uitkomende keeper binnen. Wat een begin van de wedstrijd en hierdoor had je een totaal andere wedstrijd gekregen. Ten onrechte werd deze zuivere goal afgekeurd voor buitenspel. Sparta kreeg hierna nog wat mogelijkheden maar de laatste eindpass was vaak onzuiver. Hierdoor ontstond er een rommelige wedstrijd van beide kanten. De thuisploeg liet Sparta aan de bal en bij balverlies werden de voorwaartsen direct aan het werk gezet. Sparta verdedigde goed dus die uitvallen werden allemaal vakkundig geneutraliseerd. Na een kwartiertje kreeg Sam Hesselink een mogelijkheid om te schieten alleen ging dit schot recht op keeper af. Daarna kwam Achilles’12 gevaarlijk voor de goal van Sparta en kon Maikel Boelema uiteindelijk de bal wegwerken. In de 35e minuut nog een uitbraak van Achilles,12 maar die werd onschadelijk gemaakt door Koen Kremers.

Achilles’12 kwam sterk uit de kleedkamer en dat leverde gevaarlijke cornerballen op. Een bal kon niet worden weggewerkt en het schot dat volgde kon Quirijn Kiers met veel moeite tegenhouden. Kort daarop kreeg de ingevallen Mats Holtkamp de mogelijkheid om Sparta op voorsprong te zetten. Een voorzet van Koen Kremers controleerde hij knap op zijn borst alleen ging zijn schot hoog over het doel. Sparta voerde de druk nog meer op en de thuisploeg kwam nog maar weinig van hun eigen helft af. Maar Sparta liep elke keer tegen de Achilles’12 muur aan die geen krimp gaf. Zo leek het alsof de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen waar Achilles’12 tevreden mee zou zijn. Maar net voor tijd schoot Koen Kremers van 20 meter de bal hard en strak in de verre kruising, 0-1. Zo ging de overwinning naar de ploeg die voor de winst speelde en het meeste recht op had.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren (45.Mats Holtkamp), Gabriël Genc, Sam Hesselink (62.Jorn Jonge Poerink), Joris Eppink, Daan Akkerman (62.Luuk de Haan), Danny Reinders.

89 minuut 0-1 Koen Kremers

Sparta speelt op dinsdagavond 2 april een oefenwedstrijd tegen Bon Boys. Deze wordt bij Sparta gespeeld en begint om 20.15 uur.