Een belangrijke overwinning voor Sparta tegen RKZVC uit Zieuwent. Maar wat een verschil tussen de eerste en tweede helft van de wedstrijd! Voor rust kreeg Sparta weinig grip op de tegenstander die er makkelijk onderuit voetbalde maar aanvallend geen vuist kon maken. Maar na rust een veel beter Sparta dat in de 2e helft nog vier keer het doel wist te vinden. Sparta begon in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Mats Holtkamp, Joris Eppink, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Er viel niet zo veel te vermelden over de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Of het moet de verkeerde keuzes zijn die gemaakt werden toen Sparta dreigend voor de goal van RKZVC kwam. Maar toen kwam wel het mooiste moment van de wedstrijd en die was voor Danny Reinders. Hij schoot een voorzet van Mats Holtkamp in Ć©Ć©n keer uit de lucht in de verre hoek de 1-0 binnen. Een prachtig doelpunt zo in het begin van de wedstrijd maar de wedstrijd kwam maar niet op gang. Sparta kwam nog wel een paar keer goed door maar dan was de eindpass niet goed. Vlak voor rust schoot Lars Bult nog een voorzet van Joris Eppink over. Het aanwezige publiek was vooralsnog niet echt aan zijn trekken gekomen.

Hoe anders was het na rust waar Sparta sterk begon! In de 46e minuut werd de opbouw van RKZVC goed onderschept en Daan Akkerman stuurde Danny Reinders diep. Deze sprintte zijn tegenstander eruit en ging alleen op de goalie af maar gaf op tijd breed naar de meelopende Mats Holtkamp die de 2-0 binnenschoot. RKZVC probeerde hierna om weer in de wedstrijd te komen maar Sparta gaf niets weg. Toen kort daarna de 3-0 viel was de wedstrijd gelopen en kreeg Sparta mogelijkheden voor een grote uitslag. Uit een strakke harde voorzet van Koen Kremers scoorde Daan Akkerman beheerst de 3-0. RKZVC dat een positieve spelopvatting bleef hanteren werd later helemaal met de neus op de feiten gedrukt. Nadat enkele mogelijkheden nog niet werden benut maakte de goed spelende Danny Reinders tien minuten voor tijd zijn tweede doelpunt van deze middag. Zijn bekeken schot verdween in de verre hoek achter de kansloze keeper, 4-0. En in de 89e minuut maakte Gabriƫl Genc nog de 5-0 waardoor Sparta een grote overwinning boekte op RKZVC.

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou (72. Jelmer van Herwijnen), Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers (72. Koen Kremers), Tom Weeren, Gabriƫl Genc, Mats Holtkamp (60. Jorn Jonge Poerink), Joris Eppink (60. Luuk de Haan), Daan Akkerman (60. Sam Hesselink), Danny Reinders.

Scoreverloop:
10 minuut 1-0 Danny Reinders
45 minuut 2-0 Mats Holtkamp
54 minuut 3-0 Daan Akkerman
79 minuut 4-0 Danny Reinders
89 minuut 5-0 Gabriƫl Genc

Volgende week zaterdag 20 april speelt Sparta de uitwedstrijd tegen Stevo. Aanvangstijd is daar om 18.00 uur en staat onder leiding van M. van Laar.