Zaterdag boekte Sparta een dik verdiende overwinning tegen Dalfsen en won de wedstrijd met 4-1. De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd maar weer afwachten hoe de clubs hieruit komen. Sparta speelde een goede wedstrijd en creëerde veel kansen en gaf nagenoeg niets weg. Nu heeft Sparta alle tegenstanders een keer gehad en kan het trainersduo Tim Engbers en assistent Jaro Beijes de balans opmaken. Sparta begon in de volgende formatie: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers, Tom Weeren, Gabriël Genc, Joris Eppink, Mats Holtkamp, Daan Akkerman, Danny Reinders.

Vanaf de aftrap nam Sparta direct het initiatief en was het één richtingsverkeer en werden de gasten uit Dalfsen helemaal vastgezet. Nadat de keeper van Dalfsen eerst nog enkele doelpogingen kon keren was hij in de 20e minuut wel kansloos bij een inzet van Daan Akkerman. Hij was het eindstation van een mooie aanval door het midden en scoorde beheerst de 1-0. Met name de assist van Mats Holtkamp mocht er zijn. Sparta bleef goed spelen en ging op zoek naar meer doelpunten. Zo ging een lob van Daan Akkerman net over de goal en moest de keeper van Dalfsen een paar keer handelend optreden. Zo tikte hij een hard schot van Tom Weeren knap uit de hoek. Gezien het grote overwicht was de 1-0 voorsprong maar een magere afspiegeling zo richting de rust. Gelukkig dacht Danny Reinders dat ook en met een mooi doelpunt scoorde hij de 2-0. Na een snelle aanval over de rechterkant schoot hij met rechts hard binnen.

Direct na rust kreeg Daan Akkerman een grote kans om zijn 2e doelpunt te maken in deze wedstrijd. Nu schoot hij helaas tegen de goed uitkomende keeper aan. In de 55e minuut kwam Sparta toch op een 3-0 voorsprong. Een afgeslagen bal kwam bij Joris Eppink terecht en hij schoot de bal strak in de hoek. Sparta bleef de dominante ploeg en Dalfsen stelde daar weinig tegenover. Met alle focus op het aanvallen van Sparta profiteerde Dalfsen optimaal met een mooie counter. Een goede voorzet werd knap binnengeschoten en kwam de stand op 3-1. Dit was wel een smetje op de wedstrijd waarin je veel beter bent en tot dan geen kans hebt weggegeven. In de 89e minuut scoorde Danny Reinders zijn tweede doelpunt deze wedstrijd na een bekeken voorzet van Mats Holtkamp. Zo eindigde deze wedstrijd in een 4-1 overwinning voor Sparta.

Complimenten aan iedereen die gezorgd hebben dat het veld sneeuwvrij was gemaakt en dat er gevoetbald kon worden. Chapeau!

Opstelling: Quirijn Kiers, Atif Arabou, Lars Bult, Maikel Boelema, Koen Kremers (58. Jelmer van Herwijnen), Tom Weeren (45. Sam Hesselink), Gabriël Genc, Joris Eppink, Mats Holtkamp, Daan Akkerman (78. Tim Sprakel), Danny Reinders.

20 minuut 1-0 Daan Akkerman
45 minuut 2-0 Danny Reinders
55 minuut 3-0 Joris Eppink
87 minuut 3-1 Dalfsen
89 minuut 4-1 Danny Reinders

De volgende wedstrijd is op zaterdag 3 februari en de tegenstander is dan NEO. Aanvangstijd is zoals gebruikelijk bij thuiswedstrijden om 14:45 uur.