Beste ouders/verzorgers van de onderbouw van Sparta E.,

Nu de voorjaarsvakantie voorbij is, willen we jullie graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de trainingen bij Sparta Enschede. Wij vinden het handig om maandelijks een nieuwsbrief met jullie te delen met informatie, waarvan wij denken dat het handig is om als ouders/verzorgers van op de hoogte te zijn.

De trainingsdagen worden gewijzigd in april
Het kunstgrasveld bij VOSTA is bijna klaar. Zoals eerder aangekondigd betekent dit dat we de vrijdagen gaan verplaatsen naar de maandagen. Vanaf maandag 8 april gaan de Spartaantjes/O8/O9/O10/O11 én O12-2 trainen op maandag en woensdag. De trainingstijden zijn dan te vinden op de website via deze link: https://www.sparta-enschede.nl/trainingstijden/. Er zal nog een extra bericht naar jullie gaan als het trainingsschema definitief is. Zet 8 april in de agenda, want op de vrijdagen zal er dus niet meer getraind worden door de teams uit het circuitmodel. Wij realiseren ons dat het tussentijds aanpassen van de trainingsdagen mogelijk leidt tot wat omzettingen aan uw zijde, maar wij doen dit vooral in het belang van uw kind(eren). Doordat wij nu een derde kunstgrasveld ter beschikking hebben, kunnen wij bijvoorbeeld alle teams uit dezelfde leeftijdsgroep tegelijk laten trainen, zo trainen alle teams van de O8 tot en met de O11 nu tegelijk op de maandag. Ook kunnen wij dan alle teams veel beter begeleiden, het is voor ons overzichtelijker als iedereen tegelijk traint op twee dagen, dan dat de trainingsdagen zijn verdeeld over vier dagen.

Trainingen
In de afgelopen weken hebben we op de trainingen verschillende onderdelen behandeld en op een leuke en leerzame manier vormgegeven. Zo hebben we bijvoorbeeld kappen en draaien als Frenkie de Jong en dribbelen als Messi behandeld. Ons streven is om de kinderen kennis te laten maken met verschillende voetbalvaardigheden en ze hierin te laten ontwikkelen. Deze maand staat in teken van balgevoel als de Bruyne en verdedigen als van Dijk.

Trainersbijeenkomst
Ook hebben we een trainersbijeenkomst gehouden voor alle jeugdtrainers van de onderbouw. Wij willen de trainers op pedagogisch vlak veel tips meegeven die zij kunnen gebruiken bij de jongste jeugd. Hier gaan zij de komende periode mee aan de slag.

Activiteiten
Voor in de agenda: op woensdag 27 maart kunnen de O9, O8, Spartaantjes en Kleuters paaseieren zoeken bij Sparta. Dit zal beginnen om 15:00 uur en hier geldt een vrije inloop. Dit zal ook betekenen dat voor deze spelers de training op 27 maart niet doorgaat. De O10 en ouder gaan dus wel trainen.

Ontwikkelingen TC2 groep Sparta E
In de afgelopen periode zijn wij op de achtergrond druk bezig geweest om de TC2 groep vorm te geven. De TC2 groep is de verantwoordelijke groep voor alle jongensteams O15 tot en met de kleuters (O6). Hier krijgen jullie binnenkort meer informatie over, maar weet dat wij op de achtergrond druk bezig zijn om de organisatie goed neer te zetten voor de rest van het seizoen, maar óók kijken wij alvast naar de voorbereidingen op het komende seizoen 2024-2025.

Mochten jullie als ouders vragen hebben, dan kunnen jullie altijd terecht bij de teamleider. Voor voetbalgerelateerde vragen staat Eusebio Paol – TC Sparta – klaar via tcjeugd@sparta-enschede.nl. Voor organisatorische vragen kunnen de leiders contact opnemen met:

Marc Bouck, contactpersoon O11/O10, marc.bouck@sparta-enschede.nl

Egbert Rinsma, contactpersoon O9, egbert.rinsma@sparta-enschede.nl

Niels Veger, contactpersoon O8, niels.veger@sparta-enschede.nl

Mink Kwintenberg, contactpersoon kleuters/Spartaantjes, mink.kwintenberg@sparta-enschede.nl

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de belangrijkste zaken.

Met sportieve groet,

TC2 groep Sparta