We zijn bezig met een goede serie en nadat we vorige week ON aan de zegekar konden binden staat ons vandaag de volgende uitdaging te wachten.
Op bezoek komt medekandidaat voor de 1e plek in deze 3e fase, Winterswijk, op bezoek. We hadden gehoord, een fysieke ploeg en die ook een aardig potje kunnen voetballen.
Aan ons strijdplan veranderen we uiteraard niets maar we leggen wederom de nadruk op de energie en de intentie die we in de wedstrijd moeten steken. Voetballen kunnen we wel als we de bal hebben dat hebben we meerdere malen bewezen. Ook nu een volle ziekenboeg en dus maar 1 reserve maar dat weerhoudt ons er niet van om een mooie opstelling te maken.

In het begin zien we direct 2 ploegen die fel aan de wedstrijd beginnen. De eerste kans is voor Sparta, een vrije trap wordt in de muur van richting veranderd en gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Winterswijk krijgt een dot van een kans, de aanvaller weet net genoeg voor onze verdediger te komen, maar komt ook net een teenlengte te kort om de bal in te tikken. Vlak hierna hebben wij de grootste kans, echter onze aanvaller moet met het verkeerde been afdrukken en schiet daardoor tegen de keeper op. Wij hebben een licht overwicht en de betere mogelijkheden maar we belonen onszelf niet. Op het half uur weet tot 2x toe onze verdediging de bal niet goed te verwerken waardoor het 0-1 wordt voor de bezoekers. Een domper, maar we zoeken de gelijkmaker en met 2 kansen komen we dichtbij en de derde kans is dan raak. Een corner belandt op het hoofd en wordt tegendraads ingekopt 1-1, en dat vlak voor rust is een mooie opsteker.

In de rust zijn we zeer tevreden over het spel en de inzet, we moeten ons eerder belonen want dan wordt de wedstrijd makkelijker om te spelen. Maar we zijn strijdvaardig en gaan vol goede moed de 2e helft in. Na 2 minuten in de tweede helft staan we opnieuw achter, een vrije trap belandt in de muur en in de rebound is de aanvaller slim met een achterwaarts lobje weet hij de bal in het doel te krijgen. Wederom dus op zoek naar de gelijkmaker en die valt al direct, vanaf de aftrap wordt onze aanvaller weggestuurd en onreglementair naar de grond gewerkt en mogen we een penalty nemen, het is dus alweer 2-2.

We hebben 2 ploegen die strijden voor de winst en het is een leuke pot om naar te kijken, ook voor de neutrale toeschouwer. Op precies 60 minuten komen we opnieuw op achterstand, de derde keer deze middag. Winterswijk mag vanaf de rand 16 vrij schieten op goal en daarmee staat het 2-3 op het scorebord. We moeten dus voor de derde keer in de achtervolging. En ook voor de derde keer weten we de achterstand om te bouwen naar een gelijke stand. Een fantastische splijtende pass zet onze spits alleen voor de keeper en het staat weer gelijk, 3-3.

Met nog 13 minuten te gaan en wat blessuretijd maken we ons op voor de spannende slotfase. We zien 2 ploegen die alleen gebaat zijn bij winst en die er ook vol voor gaan. Echter moeten we vaststellen dat gezien de kansen en mogelijkheden Sparta eigenlijk meer aanspraak maakt op de overwinning dan Winterswijk. En in de 71e minuut komen we dan ook voor het eerst op voorsprong, een goede interceptie en aansluitend een prachtige één-tweetje levert de verdiende voorsprong op.

Met nog 8 minuten te gaan levert het een spannende slot op maar we houden stand door ontzettend hard te werken en te blijven strijden voor elke bal. Een teamprestatie van jewelste en wederom hebben we bewezen dat wanneer we strijd en energie leveren we echt een goede ploeg zijn. Door deze overwinning hebben we nu ook de 2e wedstrijd gewonnen van de laatste 4 en hebben we al 6 punten uit de beoogde 10. Door het gelijke spel van Vogido bij NEO hebben we het nu volledig in eigen hand. Nog 2 finales, eerst op 11 mei Vogido thuis en dan op 18 mei ATC uit. 2x winnen en we zijn kampioen van de 3e fase.

Dit alles is mogelijk als we hetzelfde laten zien als vorige week tegen ON en vandaag tegen Winterswijk.

30. 0-1, 39. 1-1 Pim (Dani), 42. 1-2, 43. 2-2 Pim (penalty), 60. 2-3, 67. 3-3 Pim (Duuk H.) en 71. 4-3 Duuk H. (Jip)