Ná de carnaval en het laatste restje (ski)vakantie voor enkelen stond er voor JO17-1 gewoon een competitiewedstrijd op het programma. We ontvingen vandaag de plaatste FC uit het Sallandse, namelijk Heino. Met het nieuwe scorebord moest nog even goed geoefend worden maar gaandeweg kreeg uw verslaggever het onder controle, met hier en daar een hulplijntje. Het is een mooi scorebord en biedt leuke mogelijkheden.

Good old Peter Schulte was van stal gehaald om de honneurs van Geerco Holtkamp waar te nemen (inderdaad nog “op de latten”) waardoor de begeleiding van het kampioenselftal A1 uit de recente historie voor éénmaal was herenigd. Het wedstrijdplan was eenvoudig. Veel energie in de wedstrijd steken en ook vooral plezier beleven. En als je energie in de wedstrijd steekt dan heb je gauw genoeg in de gaten of het een wedstrijd is die jouw kant op kan vallen.

En al snel werd duidelijk dat we een niet al te moeilijke wedstrijd zouden gaan beleven. Met voor allebei de ploegen al enkele echte kansen in de openingsfase. Er moest, na 10 minuten, bij Heino al een speler geblesseerd af. Het bleek hun enige wisselspeler te zijn. Dus meer blessures konden zij zich niet veroorloven. Sparta had de overhand maar omdat de middelste linie te hoog stond ten opzichte van onze laatste linie ontstond er een gat waardoor Heino gevaarlijk kon worden. Gelukkig waren zij in de afronding minder efficiënt dan de ploeg uit Enschede.

Ná 17 minuten was het Thijs die de 1-0 op het nieuwe scorebord liet noteren, hij was reeds tot 2 maal toe gestuit door de keeper maar bij de derde keer was het raak. Op het half uur deed Duuk Hagels van zich spreken met een individuele actie en maakte er 2-0 van. Vlak voor het rustsignaal was het Thijs voor de tweede maal deze middag die het net wist te vinden.

In de rust bespraken we het eerdergenoemde gat op het middenveld en moest Dani enigszins morrend accepteren dat hij dan wel geen verdediger was maar zijn rol was middenvelder met verdedigende taken. Toch een kleine nuance. Bij de aftrap zagen we wel direct dat Heino noodgedwongen met 10 man kwam te spelen. Wederom een blessure aan hun kant en geen spelers meer op de bank om te wisselen. Kortom, Dani kon nu toch wat meer naar voren voetballen.

In het eerste gedeelte van de tweede helft was het spel van Sparta te traag om de 10 man van Heino op een grotere achterstand te zetten. Hierdoor bleef er enige hoop bij Heino bestaan hoewel ze slechts 2x voor Damian kwamen maar deze wist zijn doel schoon te houden. Wel scoorden wij een mooie goal uit vele kansen maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de laatste 25 minuten ging het in Ă©Ă©n keer snel. Het werd de Mats ten Dam show, hij wist maar liefst 4 keer te scoren waardoor er een 7-0 eindstand op het bord kwam.

Een mooie en goede overwinning van alle boys. Een uitslag die recht doet aan de verhoudingen in het veld en die ook een mooie opsteker is voor de komende weken. Het gebeurt vaak genoeg dat een team tegen 10 man meer moeite heeft dan tegen 11.Het team heeft in de tweede helft laten zien waartoe het in staat is. Ook al was bij de 4-0 het verweer gebroken van Heino, dan moet je nog altijd de doelpunten maken om tot 7-0 einduitslag te komen,

Volgende week gaan we op bezoek in Dedemsvaart, deze ploeg heeft 1 punt uit 2 wedstrijden, met een overwinning voor Sparta zetten we deze ploeg op 5 punten achterstand. Een mooie uitdaging om naar toe te werken.

17. 1-0 Thijs (Duuk H.), 30. 2-0 Duuk H. (Thijs), 37. Thijs (Mats), 66. 4-0 Mats (Lucas), 68. 5-0 Mats (strafschop), 73. 6-0 Mats (Jip) en 75. 7-0 Mats