Na het debacle van vorige week konden we ons vandaag revancheren tegen de bezoekers uit Hellendoorn. In de wedstrijdbespreking hebben we er niet veel woorden aan vuil gemaakt. Energie, intensiteit, duels, bal rond laten gaan en dan volgt er vanzelf resultaat. Meer verwachten we niet, maar ook niet minder. Jebbe en Dani zitten beide hun laatste wedstrijd schorsing uit en Pim haakt in de warming up af met een kleine blessure en kan daardoor niet starten. Duuk Hagels neemt zijn plek in en zal een van zijn beste wedstrijden van het seizoen gaan spelen.

De eerste 20 minuten hebben we 2 goede kansen, een schot van Jonas suist langs de verkeerde kant van de paal en een mooie aanval onder de regie van Jip eindigt met een kans voor Duuk Hagels maar de keeper weet te redden. Mats is inmiddels al 2x ter aarde gestort in de 16 meter van de tegenstander, maar zonder resultaat. Er is in ieder geval veel meer beleving en energie en het voetbal is ook verzorgder dan vorige week. In de 23e minuut weet Hellendoorn voor het eerst op te duiken voor het doel van Damian. Vlak daarna nog een mooie aanval met Duuk van Riel in de hoofdrol en de aanval eindigt met een schot van Jip over het doel.

In de 32e minuut komen we verdiend op voorsprong, opnieuw een mooie aanval met een even mooie afronding van Jonas (1-0) een zogenaamde dropkick zeilt in de verre hoek, onbereikbaar voor de doelman uit Hellendoorn. Dit geeft ons vertrouwen en dezelfde Jonas weet 2 minuten later met een mooie pass Mats aan het werk te zetten en die laat de 2-0 op het bord noteren. Een ruime en terechte voorsprong voor de thuisploeg. Als Mats dan voor de derde keer ter aarde stort (nu werd hij wel degelijk vastgehouden) besluit de scheidsrechter de bal op de stip te leggen en is het Mats zelf die de 3-0 ruststand aantekent.

In de rust nemen we het plan van vandaag door en stellen we vast dat we meer energie, meer intensiteit en meer duels leveren en daarbij laten we de bal ook nog lekker rondgaan en dat we daarmee dus inderdaad resultaat boeken, precies zoals voorspeld in de voorbespreking. Achterin geven we vrijwel niets weg, Max, Mick, Filip en Lucas hebben de zaak goed onder controle. Op het middenveld zijn we met Duuk, Duuk , Jonas en Malik ook in control en voorin leveren Mats en Jip ook. Prima eerste helft en we revancheren ons voor vorige week. Nu vasthouden en doorgaan.

We gaan in de 2e helft door met waar we gebleven waren. We spelen op de helft van Hellendoorn en na een schot van Jonas en van Duuk van Riel, die nog gered worden door de keeper, weet Duuk Hagels zijn goede optreden te belonen met een goal, 4-0. De rebound van een schot van Mats is voor hem een intikker. Bij deze 4-0 stand gaan we wisselen. Sven, Lorenzo en Pim komen voor Malik, Max en Jip. Maar de 4-0 is wel een keerpunt. Het is niet zo zeer de wissels maar we gaan onbedoeld een versnelling lager spelen omdat we feitelijk de wedstrijd al hebben gewonnen. Hellendoorn sticht geen gevaar en bij ons gaat het net allemaal ietsjes slapper en langzamer. Helaas moet Damian nog wel een penalty toestaan waardoor we niet de nul kunnen houden.

In de laatste fase zwengelen we vanaf de kant nog eenmaal de boel aan en laat Pim nog van zich te horen, eerst pakt hij een gele kaart maar daarna zet hij de eindstand van 5-1 op het bord.

We hebben een uitstekende 1e helft gespeeld en daarmee het debacle van vorige week uitgewist. Na de 4-0 van vandaag ging het gas eraf en hebben we uiteindelijk een prima overwinning behaald. Wel blijft de vraag waarom we zo wisselvallig zijn, de ene week kunnen we ons zelf opladen om de juiste dingen te doen en de andere week laten we het gewoon lopen. Dat is toch jammer.

In het paasweekend is er geen voetbal en na de Pasen pakken we het op in, wederom een thuiswedstrijd, tegen Raptim uit Coevorden. Die staan met 0 punten onderaan. Dat gezegd hebbende, houd ik mijn hart vast, want het gevaar van ons is dat we daar veel te makkelijk over denken. Juist nu kunnen we laten zien dat we geleerd hebben van HZVV en Hellendoorn.

32. 1-0 Jonas (Duuk van R.), 34. 2-0 Mats (Jonas), 38. 3-0 Mats (penalty), 48. 4-0 Duuk H. (Mats) 64. 4-1 penalty en 78. 5-1 Pim (Sven).