Na de zeer teleurstellende wedstrijd in Dedemsvaart (2-3 verlies) mochten we vandaag aantreden tegen 1 van de 3 koplopers, die nog geen punten hadden verspeeld. NEO uit Borne kwam op bezoek en vanuit historisch perspectief hebben we altijd een beetje moeite met hen. Dus we kunnen aan de bak.

We begonnen zeer agressief en we legden veel energie in de wedstrijd. De eerste grote kans was dan ook voor ons, het was Thijs die zijn schot voorlangs zag gaan. En in de 7e minuut was het al raak. Een tikje van Jonas op Mats die in de korte hoek de keeper kansloos liet, 1-0. Sparta speelde goed en was zeer fel in de duels en zo werd er overal op het veld gestreden. Er was niet echt sprake van spannende momenten voor het doel maar het strijden van 2 ploegen was het aankijken wel degelijk waard.

Bij een verkeerde inspeelpass aan onze linker zijkant werd er snel omgeschakeld door NEO en kwam de voorzet bij een te vrij staande speler terecht. Deze kon zonder druk op de bal het net vinden achter Damian, ook hij was hierbij kansloos.

We wisselden Thijs voor Jip en de laatste deed al snel van zich spreken. Binnen 10 minuten reageerde Jip alert op een steekpassje van Mats en liet opnieuw de goalie uit Borne kansloos. 2-1 met deze stand gingen we ook rusten.

We bespraken dat we erg goed uit de startblokken waren gekomen en dat we erg fel waren en dat we af en toe zeer aantrekkelijke aanvallen hadden gezien. Met deze instelling en intentie in de wedstrijd zijn we voor elke tegenstander moeilijk te verslaan. Voorwaarde is wel dat je dat altijd opbrengt en niet alleen tegen de hoger geklasseerde ploegen. Maar zo doorgaan en we gaan vandaag de 3 punten houden in Enschede.
Ook de 2 overige wissels brachten we, Lorenzo en Duuk Hagels erbij, Malik (blessure) en Duuk van Riel eraf.

Het spelbeeld werd niet veel anders in de 2e helft. Wel hadden we een gelukje, want bij ons kwam een bal op de paal en die kwam terug in de handen van Damian. Maar de echte grotere kansen in de 2e helft waren voor ons. Na een prachtige aanval kon Pim helaas net niet hard genoeg afronden op doel. Een kopbal van Jip net over de deklat en een schot van Pim werd met de voet door de keeper gekeerd.

Met nog een klein kwartier te gaan werd het alles of niets voor NEO. Eerlijk is eerlijk we kwamen er niet echt meer uit en we stonden behoorlijk onder druk. Wel kon de keeper van NEO nog uitstekend redden op een vrije trap van Mats. Maar met passie en veel energie werd er gestreden en verdedigd door Sparta. Een laatste schot van NEO werd gepareerd door Sven die zijn hele lichaam voor de bal gooide en daarmee de 2-2 voorkwam.

Een uitstekend spelend Sparta sleepte op basis van werklust en teamspirit een overwinning uit de strijd, groot compliment en prima prestatie. Deze werklust en passie elke week opbrengen en dan valt er veel te genieten bij onze boys. Volgende week wederom een verre uitwedstrijd naar Hoogeveen. Een ploeg met maar 3 punten minder dan ons dus die zullen gebrand zijn om ons te verslaan om in de stand gelijk met ons te komen. Dat ze dus 11e staan en wij 5e zegt DUS na 4 wedstrijden nog niet zo veel.