Vandaag de verre uitwedstrijd naar HZVV in Hoogeveen en met de knappe overwinning tegen NEO op zak gaan we vol vertrouwen op pad. Wel hebben we 2 geschorsten en ook nog wat blessures maar we kunnen nog steeds een fatsoenlijk elftal op het veld zetten. Na de gebruikelijke items tijdens de bespreking merken we al dat er gesproken wordt over een 11e plaats voor de tegenstander en wij staan 6e dus……… De eerste voorbode voor deze middag?

Na 30 seconden had Mats met links op goal kunnen schieten maar dacht dat er iemand beter voor stond en zo gaat deze eerste kans voorbij. In de 3e minuut is het wel raak aan onze kant. We staan met veel te veel mensen voor de bal en een simpele pass in de diepte is genoeg om alleen op Damian af te gaan. Balletje breed 1-0 achter. 7 minuten later hetzelfde ritueel, wederom een bal achter onze verdediging en wederom komen er aanvallers op Damian afgestormd. 2-0

De energie en intentie van vorige week moet blijkbaar worden aangezwengeld vanaf de kant want als de trainer zich meer laat horen dan kunnen we het wel. Goed doorzetten van Pim op de keeper en die weet zich geen raad en Pim kan simpel de bal blokken en die rolt het doel in. We zetten dan een 2-0 achterstand razendsnel om in 2-1. Door het aanmoedigen van de kant komen we zelfs om 2-2 maar die wordt afgekeurd.

Maar de energie en de intentie zakt weer helemaal weg. We zijn op elke plek in het veld te laat. Tegenstanders kunnen de bal aannemen zonder druk, kunnen omdraaien en inspelen en de wil om te winnen is bij HZVV vele malen groter dan bij ons. Er is geen duelkracht want we komen niet eens in de duels omdat we overal te laat zijn.

Na een half uur staan het dan ook 3-1 terwijl het al wel 5-1 had kunnen zijn. Vlak voor de thee pakt Malik nog geel voor vasthouden en Lorenzo heeft de mond te groot, die krijgt ook geel voor commentaar.

In de rust knettert en dondert het. We zetten het iets anders neer en we wisselen Malik en Sven voor resp. Mick en Max. In de eerste 10 minuten gaan we naarstig op zoek naar de 3-2 maar ondanks een paar kansjes valt de 4-1 aan de andere kant. En het betreft een volley in de 5 meter vanuit een corner. Niet echt goed gedekt aan onze kant.

In de 60e minuut halen we ook Jonas eraf en brengen we Malik nog een keer, Lucas krijgt ook nog en passant geel, ook voor commentaar. En we zijn niet in staat om ook maar ergens op het veld de zaak te draaien. Het is slap, beleving loos (op misschien 2 á 3 spelers ná) en het is nog niet de helft qua inzet van vorige week tegen NEO.

In de laatste 6 minuten vallen er nog 3 goals, eerst Max met een kopbal uit een corner voor de 4-2 en mochten we daar al hoop uit putten dan is het vanaf de aftrap al weer 5-2 en tenslotte is er nog een schot van Pim, die de eindstand van 5-3 op het wedstrijdformulier zet.

Het was een dramatische vertoning en een aantal spelers mag zich gerust in de spiegel kijken en vragen wat hij anders had moeten doen. Door schorsingen staan andere spelers in de basis maar zij hebben niet kunnen overtuigen. Weer anderen komen hun basale taken niet na, omschakelen bij balverlies maar dan in tempo en niet in een wandeldraf. Weer anderen hadden hun dag niet. Als dit ons overkomt dan worden we door iedereen verslagen terwijl we juist vorige week hebben laten zien dat WIJ juist iedereen kunnen verslaan.

Een dramatische wedstrijd met een verdiende nederlaag, dus snel met de staart tussen de benen naar Enschede. Volgende week thuis tegen Hellendoorn. Laten we het volgende afspreken. We kijken niet naar de ranglijst maar naar ons zelf en we willen ons revancheren voor deze nederlaag. Energie, duels winnen en een hoge intentie en dan gaan we het zien.

Scoreverloop
3. 1-0, 10. 2-0, 11. 2-1 Pim, 26. 3-1, 58. 4-1, 84. 4-2 Max (Lucas) 85. 5-2 en 88. 5-3 Pim