Na goed studeren van de ranglijst en het speelprogramma komen we tot de conclusie dat wij nog steeds kansrijk zijn voor de 1e plaats in fase 3.
Als we in de laatste 4 wedstrijden minimaal 10 punten halen met de voorwaarde dat we ook van Vogido gaan winnen dan is dat zeer reëel.
Met die gedachte vertrokken we naar Oranje Nassau (ON) in Almelo. Wel waren we licht gehandicapt, Lucas en Mats hebben blessures, Lorenzo en Thijs zijn gestopt en Malik is ziek, dus met 1 wissel op de bank zijn we licht gehavend.

Toch trappen we af volgens het vertrouwde speelplan. In het eerste kwartier merk je al dat het een vechtwedstrijd gaat worden. Niet de spelers onderling maar met alleen goed voetbal ga je er niet komen vandaag, er dient strijd geleverd te worden in de duels. En het is goed om te zien dat we ons mannetje staan. We denk na dit kwartier met 1-0 te leiden maar de treffer van Pim wordt afgekeurd wegens buitenspel. Pim krijgt nog 2 goede mogelijkheden maar de keeper is hem tot 2x toe de baas met goede reddingen. Voor ON is er slechts 1 kans te noteren uit een corner maar de speler maait volledig over de bal heen. We hadden dus voor kunnen staan maar voor hetzelfde geld ga je de rust in met een 1-0 achterstand. Het is dus gewoon 0-0

In de rust zijn we positief en zijn we ervan overtuigd dat we hier kunnen winnen. Wij hebben het betere van het veldspel en zijn kansrijker dan ON. We moeten ons zelf hiervoor wel belonen. Als we op dezelfde voet doorgaan dan komt die beloning er ook wel. Met Sven erbij voor Max trappen wij af voor de 2e helft.

En die beloning blijft niet lang uit, na 45 minuten weet Dani uit een vrije trap Jip te bereiken en die hoeft alleen maar tegen de bal aan te lopen, 0-1 voor de withemden uit Enschede. Diezelfde Jip zet 3 minuten later goed door en weet met een assist Pim te bereiken en die verdubbelt de score. Wij blijven de betere ploeg met het meeste gevaar en dreiging. Echter na een minuut of 60 lijkt bij ons de energie op te geraken en komen we wat meer in de verdrukking. Aan de andere kant moeten we ook stellen dat ON niet echt kansen of mogelijkheden afdwingt. De laatste linie met Sven, Mick, Filip en Jebbe staat als een huis, ze worden goed ondersteunt door het middenveld met de beide Duuks, Jonas en Dani.

Wel moeten we Jonas wisselen, want die valt geblesseerd uit, Max komt voor hem in de plaats. Ook pakt Jip als aanvoerder wegens commentaar nog een gele kaart maar we lijken de 2-0 over de streep te gaan trekken. De strijdlust wordt beloond. Ver in de extra tijd krijgt ON toch nog een vrije trap en weet deze te verzilveren, helaas kunnen we de 0 niet houden maar de overwinning is een feit en belangrijker.

De eerste 3 punten van de eerder genoemde 10 zijn binnen en daarmee houden we onze kansen open. We hebben strijd geleverd en hebben verdiend de overwinning behaald. Volgende week komt Winterswijk op bezoek, hopelijk zijn Lucas en Malik weer van de partij, Mats zal pas tegen Vogido mogen aansluiten.

45. 0-1 Jip (Dani), 48. 0-2 Pim (Jip) en 80+4. 1-2